Mit liv

Hvordan er det at gå på high school?

Af Anja Bruneskjold 10. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Anne-Sophie tog på high school og var væk et helt år. Læs hendes historie om, hvordan det er at gå på high school i USA

Hvorfor valgte du at tage på high school i USA?
Det gjorde jeg fordi, jeg gerne ville opleve den amerikanske livstil og dét, man ofte ser i de amerikanske teenage-film. Men jeg gjorde det også for at prøve at være en del af en anden familie og opleve den amerikanske kultur.

Læs også: Hvordan er det at gå på efterskole?

Hvordan fandt du ud af, hvilken skole, du skulle vælge?
Jeg havde kontaktet STS, som er den organisation, der hjælper én med at finde en familie i USA. Jeg valgte ikke selv min skole men fik en mail, hvor der stod lidt om min familie, og hvilken skole jeg skulle gå på. Jeg valgte heller ikke selv min familie, men de valgte mig.

Hvordan er det at gå på high school?
Det er fuldstændig som på film med fodbold, cheerleaders og skolebal. Min skole var rigtig stor, og der gik omkring 2500 elever. Man går ikke kun i én klasse, men man har undervisning med dem, der har valgt de samme fag som én selv. Det er kun de obligatoriske fag, engelsk og historie, man har sammen med den samme klasse.

high shcool, usa, udvekslingHar man de samme skolefag som i Danmark?
Man har ikke helt de samme fag som i Danmark. Der findes for eksempel flere forskellige slags matematikfag, og så har du fagene flere gange om ugen i forhold til i Danmark. Til gengæld får man nyt skema hvert halve år.

Hvad har været det bedste ved at være på high school?
Noget af det bedste ved at have været på high school, er den fantastiske stemning, der er, når skolens fodboldhold spiller kamp. Man bakker op om skolens hold ved at klæde sig ud i skolens farver. Jeg har også fået venner for livet og lært en ny kultur at kende. Graduation, når man går ud af skolen, var også en fantastisk oplevelse, der minder lidt om dimission i Danmark.

Læs også: Studieliv: Sprogrejse i USA.

Hvordan har det været at bo hos en anden familie?
Den første uge var en lille smule akavet, fordi vi ikke vidste, hvad vi skulle snakke om. Men min familie var virkelig sød, og så har de en datter på min alder, og vi kom rigtig godt ud af det med hinanden. Jeg blev hurtigt introduceret til resten af familien, og de behandlede mig som om, jeg bare hørte til i familien.

high shcool, usa, udvekslingEr det nemt at få nye venner?
Fordi min amerikanske søster var på min egen alder, blev jeg hurtigt introduceret til hendes omgangskreds, så derfor havde jeg ikke svært ved at få nye venner. Det handler om at være imødekommende og turde tage det første skridt. Man skal ikke holde sig tilbage - heller ikke selv om man er usikker på sit engelsk.

Hvordan har det været at være så langt væk fra familie og venner i Danmark?
Jeg følte bare, jeg var på ferie, så jeg havde slet ikke hjemve. Og heldigvis findes der Skype, så jeg kunne tale med min familie og venner så meget, jeg ville. Man skal bare huske at komme ud og opleve en masse, så ikke man begynder at tænke alt for meget over, at man er langt væk fra sin familie.

Læs også: Idéer til praktiksteder.

Hvorfor synes du, andre skal tage på high school?
Man skal tage på high school, hvis man elsker at rejse og gerne vil prøve noget nyt og spændende. Man skal ikke være bange for at stå på egne ben, og man bliver meget moden af at være væk fra sine forældre et helt år. Man lærer også at tale et andet sprog helt flydende, og det er ret sejt, når man kommer hjem. Jeg kan kun anbefale, at man tager af sted, for det er en oplevelse for livet!

high shcool, usa, udveksling


MegetMere