praktikplads
Mit liv

Skal du i praktik? Her er 22 bud på praktikpladser

Af Maya Vanting, Emilie Sook og Sigrid Glavind 29. august 2023
Du skal snart i praktik, men hvad skal du vælge? Vi har samlet 22 spændende praktiksteder, som du kan blive inspireret af.

At være i erhvervspraktik i en uge er en fed måde at snuse til drømmejobbet og finde ud af, om det er overhovedet er noget for dig at være dyrlæge, journalist eller kosmetolog. Der er rigtig mange muligheder, når du skal finde en praktikplads, så start med at tænke over, hvad du er god til, og hvad du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med. Få hjælp fra din uddannelsesvejleder til at finde det rigtige praktiksted til dig og til at skrive en god ansøgning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan bliver du en stjerne på din praktikplads

Her kan du få idéer til steder, du måske har lyst til at komme i praktik:

Praktikplads som advokat
Drømmer du om at blive advokat og nørde de danske love? Find din nærmeste advokat på www.advokatnoeglen.dk, og send en mail til dem. Tilbage er der kun at vente på svar om praktikpladsen.

Praktikplads som bager
Elsker du kager og brød og drømmer du om at blive bager? Hvis du gerne vil have en praktikplads hos en bager, skal du blot forhøre dig hos din lokale bager. Glæd dig derefter til en uge med god frokost!

Praktikplads som butiksmedarbejder
H&M, Zara, Vero Moda, Glitter… Mulighederne for praktikpladsen som butiksmedarbejder er mange. Du skal blot henvende dig i en butik, som du synes er spændende og høre, om de tager erhvervspraktikanter.

Praktikplads hos DR
Drømmer du om at blive TV- eller radiovært, er DR et oplagt sted at søge praktikplads. Her kan du få et indblik i arbejdet på DR og få testet dine evner som journalist, producer, fotograf og så videre. Praktik tilbydes i henholdsvis Aarhus og København for folkeskoleelever i 9. og 10. klasse, og det afholdes altid en uge i efteråret. Læs mere her.

Praktikplads i en børnehave
At tilbringe en hel uge med en masse søde børn? Ja tak! Det er forholdsvis let at skaffe praktikpladsen i din lokale børnehave, så smut straks ned, og forhør dig. Så er du i hvert fald sikret en uge med gang i den!

Praktikplads som dyrlæge
Vil du være med til at se, hvordan tingene foregår, når dyrlægen er på arbejde og hjælper dyrene? Forhør dig hos en dyrlæge nær dig.

Praktikplads som fitnessinstruktør
Skal praktikpladsen tilbringes hos en supercool fitnessinstruktør, der hjælper andre til lette sig fra sofaen og dyrke mere motion? En fitnessinstruktør tilrettelægger træningsprogrammer og rådgiver omkring træning. Undersøg mulighederne i dit lokale fitnesscenter.

Praktikplads i Folketinget
Er du Danmarks nye toppolitiker, og kunne du tænke dig at lære mere om det politiske arbejde i Folketinget? Så skal du da prøve at få fat i en praktikplads i Folketinget. Du kan læse mere om, hvornår du kan komme i praktik, og hvordan du ansøger, lige her.

Praktikplads som forsker
Hvis jeg siger praktik på Danmarks Tekniske Universitet, hvad siger du så? Ja tak! Er du vild med fysik, og har du lyst til blandt andet at prøve at lave rigtige eksperimenter, så skal du sende en ansøgning af sted med det samme.

Praktikplads som fotograf
Har du et godt øje til billeder eller elsker du bare at fotografere? Så skal praktikpladsen da tilbringes hos en sej fotograf. Kontakt en fotograf nær dig, og spørg om muligheden for praktikpladsen. Du er allerede godt på vej!

Praktikplads som frisør
Elsker du at style og ordne andres hår? Så er frisørjobbet lige noget for dig! Der er mange frisører, der tager erhvervspraktikanter, så det gælder det bare om at ringe eller skrive til din lokale frisør og spørge om i kan lave en aftale.

Praktikplads som grafisk designer
Som grafisk designer kan du komme ud på mange forskellige opgaver alt efter, hvad du har specialiseret dig i. Der er næsten altid en grafisk designer tilknyttet aviser, blade og magasiner.

Praktikplads som journalist
Elsker du at skrive og fortælle spændende historier? Så skal du helt sikkert i praktik som skarp journalist. Find ud af, hvilken avis eller hvilket magasin du synes er interessant for dig, og ring til dem og spørg, om du kan blive praktikant der.

Praktikplads som kok
Kan du godt lide at tilberede og anrette lækker mad, skal du helt sikkert have praktikpladsen som kok. Har du et sted i tankerne, så tag ned på restauranten og snak med dem.

Praktikplads som kosmetolog
Er du vild med makeup og skønhed, og har du lyst til at lære mere om kosmetologens arbejde? I både Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense og København findes kosmetologskolerne Beauty and Style, som du kan kontakte på info@beautyandstyle.dk.

Tag testen: Hvad skal du efter 9. klasse?

Praktikplads som lærer
Kan du lide at lære fra dig, og vil du gerne arbejde med børn og unge? I så fald er lærejobbet noget for dig. Skriv en mail til en skole nær dig.

Praktikplads i militæret
En uges militærpraktik er hårdt og fysisk krævende, men en uforglemmelig oplevelse! Der er omkring 6.000 elever i erhvervspraktik, og du kan blive en af dem. For at komme i praktik i militæret, skal du være fyldt 15 år, og du skal have lyst til ret hårdt fysisk arbejde i løbet af praktikugen. Læs mere for at få mere information, og kontakt din UU-vejleder for at blive indstillet til praktik i Forsvaret.

Youtuberen Ronja Jurs var i erhvervspraktik i militæret, og du kan høre om hendes praktikuge her:

Praktikplads som musiker
Elsker du musik, og er du interesseret i at finde ud af, hvordan en hitsingle bliver til? Du skal selvfølgelig finde en praktikplads på et fedt pladeselskab. Find pladeselskabets hjemmeside og send dem en mail eller ring til dem.

Praktikplads hos politiet
Kan du lide at bevæge dig, er dine skolekundskaber i orden, og har du ikke mindst en stor retfærdighedssans? Så kan det være, du skal prøve en hverdag som politibetjent af. Flere af landets politikredse tager erhvervspraktikanter fra 9. og 10. klasse. Tal med din UU-vejleder, hvis du gerne vil i praktik i politiet.

Praktikplads som fysioterapeut
Vil du hjælpe andre mennesker med at behandle deres skader og fysiske skavanker? Så skal du måske prøve at komme i praktik hos en fysioterapeut. Rigtig mange byer har en fysioterapeut, og du kan helt sikkert komme i praktik hos en af dem, hvis du blot ringer og spørger.

Praktikplads som sygeplejerske
Som sygeplejerske tager du del i mange menneskers liv, og du skal derfor være omsorgsfuld og nærværende. Er du klar på at hjælpe andre mennesker, så forhør dig om mulighederne for en praktikplads i et lægehus eller på et sygehus nær dig.

Praktikplads på Vi Unge, femina, Ude og Hjemme
Den bedste praktikplads er selvfølgelig hos os på Aller Media. Har du lyst til at prøve kræfter med at lave indhold til TikTok, Instagram og skrive artikler til viunge.dk, kan du læse mere her.

MestLæste