Mit liv

Hvordan er det at gå på efterskole?

Af Anja Bruneskjold 3. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mia tog på efterskole og blev så vild med det, at hun besluttede sig for at blive der i to år. Læs Mias historie om, hvordan det er at gå på efterskole.

Hvorfor valgte du at tage på efterskole?
Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg synes, at hverdagen var blevet for kedelig. Jeg brød mig ikke om min folkeskole, og jeg trængte til forandring og personlig udvikling, og det har jeg fået!

Hvordan fandt du ud af, hvilken efterskole, du skulle vælge?
Jeg søgte lidt på nettet efter, hvilken skole jeg skulle vælge, og så fandt jeg Ringe fri- og efterskole, der lød som lige noget for mig. De satsede så meget på fællesskab, og det var det jeg allerhelst ville. Samtidig ville jeg rigtig gerne dyrke motion, og det her er en gymnastik-efterskole, så det var perfekt. Da jeg besøgte skolen, mødte jeg kun positive mennesker, så jeg var slet ikke i tvivl.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Pakkeliste til efterskolen.

Hvordan er det at gå på efterskole?
Efterskolelivet er noget af det fedeste, du kan komme til at opleve. Du bor sammen med alle dine venner, så du skaber hurtigt et helt fantastisk sammenhold. Derudover får du venskaber for livet, det er jeg i hvert fald helt sikker på efter to år på efterskole. På en efterskole laver man alting sammen, og selv om man måske skulle tro det, så bliver man aldrig trætte af hinanden.

efterskole, venner, ringe fri- og efterskole

Har man de samme skolefag som i en almindelig folkeskole?
Ja, det har man! Alle efterskoler har nemlig den samme 9. klasse-afgangsprøve som alle andre skoler i landet. Man skal selvfølgelig lige tjekke, om skolen har de valgfag, man gerne vil have, for det kan man ikke altid være helt sikker på.

Hvad er det bedste ved at gå på efterskole?
Det kan man slet ikke beskrive - det skal opleves! Man får et helt specielt sammenhold, når man er på en efterskole, og det er bare noget helt særligt og slet ikke ligesom i en almindelig folkeskole. Fællesskabet og de mange venskaber er helt klart noget af det bedste! Og så udvikler man sig også rigtig meget og får en masse sjove oplevelser sammen med de andre. Jeg har både udviklet mig mentalt, socialt og fagligt, og så er jeg blevet meget bedre til gymnastik.

Læs også: Har du overvejet efterskole?

Hvordan har du haft det med at skulle overnatte på skolen hver dag?
Det gør bare det hele meget nemmere, og det er rart at være så tæt på alle sine venner. Man bliver også mere selvstændig, når man så er hjemme hos familien.

efterskole, venner, ringe fri- og efterskole, gymnastik

Er det nemt at få nye venner?
Ja, det er det, for alle starter jo på en frisk. Man kender ikke nogle, så det er lettere at møde nye mennesker.

Læs også: 10 optursting ved at gå på efterskole.

Hvordan håndterer du hjemve?
Jeg følte mig hurtigt hjemme på skolen, så jeg havde aldrig hjemve. På de fleste efterskoler er det tilladt at tage hjem hver weekend, så man kan selv være med til at bestemme. Hvis man alligevel får hjemve, er det en god idé at snakke med sine lærere, venner og familie om det, så skal det hele nok løse sig.

Har du et godt råd til andre, der overvejer at tage på efterskole?
Man skal finde ud af med sig selv, om det er noget man vil. Det er vigtigt, at efterskolen passer til dig, og ikke nødvendigvis er den samme skole, som dine venner vælger, men lige meget hvad, vil jeg vil klart anbefale det. Man udvikler sig rigtig meget på alle punkter, og så får man bare skabt en masse fantastiske minder og venskaber.

efterskole, venner, ringe fri- og efterskole, gymnastik