Mit liv

Få gode karakterer fra start

Af Line Sølvhøj Jensen 7. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er snart tilbage på skolebænken, og du har nu muligheden for at få gode karakterer fra start. Få tips til gode karakterer her!

Et nyt skoleår er en oplagt mulighed for at sige farvel til de dovne vaner og de kedelige karakterer. Det er nu, du har muligheden for at starte på en frisk og få gode karakterer fra start. Stjæl vores tips til at få gode karakterer her!

Læs også: Bliv populær på første skoledag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En god start

Første skoledag er supervigtig. En god stemning og en høflig tone overfor dine klassekammerater og lærere er rigtig vigtig. Det viser nemlig lærerne, at du er indstillet på et godt skoleår.

Lav dine lektier til tiden

Gør det til en vane fra start af at lave dine lektier og afleveringer i god tid. Brug tid på det, så du ikke sløser dig igennem, men rent faktisk forstår, hvad opgaven går ud på og lærer noget af det. Det gør skoleåret meget nemmere, når du laver dine lektier, som du skal - og det er også vejen til de gode karakterer.

Læs også: Huskeliste til din skoletaske.

Vær aktiv i timerne

Det er faktisk en vane at sige noget i timerne - ligesom det også er en vane, hvis ikke du siger noget. Prøv fra start af at gøre det til en vane at være aktiv i timerne. Når du først har sagt noget tre dansktimer i træk, så føles det slet ikke så svært at række hånden op og svare på lærerens spørgsmål. Og husk på, at din lærer hellere vil have, at du prøver og svarer forkert, end at du melder helt pas.

Spørg, hvis du er i tvivl

Det er kun en god ting at spørge læreren, hvis der er noget, du ikke forstår. Bed ham eller hende om at forklare det igen. Har du det dårligt med at spørge foran hele klassen, kan du sagtens spørge din lærer efter timen.

Læs også: Ideer til praktiksteder.

"Hvordan kan jeg gøre det bedre?"

Hvorfor holde det hemmeligt for din lærer, at du gerne vil gøre det godt? Spørg din lærer om tips og råd til, hvad du kan gøre for at blive bedre. Det viser, at du er vildt ambitiøs og tager skolen alvorligt!

MestLæste