Mit liv

Huskeliste til din skoletaske

Af Stine Nielsen 31. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ja, du skal selvfølgelig huske dine skolebøger, men der er altså også mange andre vigtige sager, der hører til i din skoletaske! Se listen her …

Det er bare med at få pakket en god skoletaske, så du er klar til skoledagenes mange udfordringer!

Læs også: Huskeliste til skolestart

Det er for eksempel ikke sjovt at få menstruation i skolen og have glemt et bind! Eller hvad med turen til og fra skole - den er jo megakedelig, når man har glemt sine høretelefoner og ikke kan høre musik!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Isabella: Se min taske

Her har du en tjekliste, så du får det hele med i din skoletaske!

* Læbepomade
* Bind
* Ekstra hårelastik
* Vandflaske
* Mobil
* Kalender
* Høretelefoner
* Lidt makeup
* Lommetørklæder
* Håndcreme
* Nøgler
* Buskort
* Pung
* Tyggegummi
* Solbriller
* Skolebøger
* Penalhus
* Kladdehæfter
* Madpakke
* Idrætstøj og håndklæde
* Evt. bærbar computer

Tip! Pak altid din skoletaske om aftenen, inden du går i seng, så er det lettere at huske det hele, end når du har travlt om morgenen.

Tag testen: Klar til det nye skoleår?

I galleriet kan du læse, hvordan du skaber den perfekte stemning til lektielæsning!

Skabdenperfektestemningtillektielæsning

Jo mere du nyder at være ved dit skrivebord, jo mere tid vil du bruge der, og jo flere lektier vil du få lavet, så sørg for, at dit skrivebord er pænt og ryddeligt.
Hvis du først laver dine lektier lige inden, de skal afleveres, er det måske fordi, du ikke har haft godt nok styr på tiden. Hæng en kalender op på væggen bag dit skrivebord, hvor du skriver dine afleveringsdage ind, så du hver gang, du kigger op, bliver mindet om, hvor lang tid du har til dine opgaver.
Det er bevist, at farven grøn giver din koncentration et boost. Hvis du ikke har lyst til at male hele dit værelse grønt, så køb nogle grønne blyanter, en grøn notesbog, eller sæt en grøn plakat op over dit skrivebord.
Hvis du skal rejse dig, hver gang du skal bruge en notesblok eller en bog, bliver du nemmere distraheret. Sørg for at alt fra skriveredskaber til opladere og bøger er inden for rækkevidde af dit skrivebord.
Hvis der er meget koldt på dit værelse, så bruger du måske længere tid på dine lektier. Når man fryser er det nemlig svært at tænke og handle lige så klart, som man ellers ville. Skru lidt op for temperaturen, når du skal lave lektier. Det får dig til at arbejde hurtigere og mere effektivt.
Det er ingen hemmelighed, at de rigtige dufte kan ændre dit humør og din produktivitet. Hvis du har brug for et skud energi, så tænd et duftlys med appelsin- eller rosmarinduft. Vil du sænke dit stressniveau? Gå efter dufte som lavendel og jasmin.
Sørg for at der er lys nok omkring dit skrivebord. For lidt lys kan give dig ondt i hovedet, når du anstrenger dine øjne for at læse i mørket, og det kan også gøre, at du føler dig mere træt, end du egentlig er. Sæt en lampe op over dit skrivebord, og tænd et par fyrfadslys for hyggens skyld. Det allerbedste er dog dagslys, så hvis du kan, så stil dit bord ved et vindue.

MestLæste