Mit liv

Bliv populær på første skoledag

Af Line Sølvhøj Jensen 5. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sommerferien er snart slut, og lige om lidt skal du til at tænke på skolen igen. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du bliver populær på første skoledag.

Det er snart syv uger siden, at du sagde "god sommer" til dine klassekammerater, og lige om lidt skal I ses igen. Sommerferien er ved at være slut, og forhåbentlig er du fyldt op med gode minder, sjove oplevelser og en masse overskud til at se din klasse igen.

Læs også: Få en god start på det nye år.

Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan blive populær på første skoledag, så du får den bedste skolestart!

Glæd dig!
Første skoledag bliver allerbedst, hvis du kan glæde dig. Selv om du skal tidligt op og snart skal i gang med lektierne igen, så er det også tilbage til vennerne, de hyggelige frikvarterer og en masse nye ting, du skal lære. Tag ja-hatten på - det smitter helt sikkert, når du kommer hen i klassen!

Kram til alle
Er du kramme-typen, så giv alle dine klassekammerater et kram første skoledag. På den måde signalerer du, at det er slut med det der mobning og "du-kan-ikke-være-med". Nu er I rykket en klasse op og siger dermed farvel til det med at holde nogen udenfor.

Læs også: 10 ting, der gør det sjovere at gå i skole.

Glem din gamle rolle
Der er gået syv uger, og der sker meget, når man rykker op i en ny klasse. Har du været klassens stille mus, eller måske været hende, der er kommet til at sige lede ting om andre, så behøver det ikke blive ved med at være sådan. Prøv at ændre det, du var ked af ved din gamle rolle. Vær sød og imødekommende, og prøv at sige noget højt i klassen første skoledag - så bliver det meget nemmere fremover.

Nye pladser
Måske er det nu, du skal droppe at sidde ved siden af yndlingsveninden. Det giver en god stemning i klassen, når man kommer til at snakke med nogen, man ikke snakker med så tit, og måske finder du ud af, at der er mange af dem, du ikke plejer at snakke med, der faktisk er supersøde. Det kan også være, du skal sætte dig ved siden af en fyr!

Læs også: Huskeliste til din skoletaske.

Skal vi ses efter skole?
Første skoledag er en rigtig hyggedag, men hvorfor ikke gøre den endnu mere hyggelig ved at lave noget med din klasse efter skole? Få alle i klassen til at tage med, så I kan få skabt et godt sammenhold fra start af. I kan hænge ud på en café, i parken eller bare sætte jer ud i skolegården og snakke om jeres sommerferie.

Pst! Indtil den 21. august får du 20 procent på Vi Unge Manager i Vi Unge-shoppen, hvis du skriver 'VUMANAGER' under værdikode!
 

MegetMere