Voksen
Mit liv

7 grunde til, du ikke skal have travlt med at blive voksen

Af Redaktionen 19. januar 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er altså ingen grund til at skynde sig! Læs her, hvorfor du ikke skal have travlt med at blive voksen.

- Åh, hvorfor er der så længe til, jeg bliver 18?

- Gid jeg var voksen og selv kunne bestemme!

Kender du de tanker? Dem har vi vist alle tænkt, og ja – nogle gange kunne det da være rart, hvis man liiiiige var lidt ældre og selv kunne bestemme over sit liv. Men der er altså også gode grunde til, at du skal nyde teenageårene og sætte pris på, at der lige er nogle år endnu, inden du bliver voksen.

Læs også: Er du ikke klar til at blive voksen?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

7 grunde til, du ikke skal have travlt med at blive voksen:

  1. Regninger, regninger, regninger. Måske har du allerede prøvet at betale kontingent i fodboldklubben, men tænk på, hvis der også skulle lægges husleje, boliglån, forsikringer, varme og el og så videre og så videre og så videre oveni. Der er meget, der skal holdes styr på – og betales for dine hårdt tjente penge.
  2. Når du bliver voksen og flytter hjemmefra, skal du selv stå for alle indkøb, lave mad, madpakke og alt det. Det kan godt være, du allerede nu hjælper med maddage, men det her er altså HVER dag og HELE tiden.
  3. ”Moooaar, vil du komme og hente mig nu?”. Når du bliver voksen, skal du selv sørge for at komme til og fra træning og komme hjem efter fest.
  4. Kan vi blive enige om, at dine forældre ikke ser venner og veninder så tit, som du gør? Man får åbenbart travlt med rigtig mange andre ting end sine BFFs, når man bliver voksen, og så er det da meget rart at tænke på, at du lige nu kan være sammen med dem nærmest hver dag, hvis du har lyst.
  5. Det virker som verdens længste dag, hvis du har fri fra skole klokken 15. Men hvis du får et fuldtidsarbejde som voksen, så bliver alle dine dage altså lange. Det er jo 37 timers arbejde om ugen, gisp! Hvornår skal du så have tid til Netflix og YouTube?
  6. Voksenlivet betyder højst sandsynligt, at dine forældre ikke længere betaler din sport, dine nye sneakers og din ferie. ØV! Det må du selv gøre.
  7. Fem-seks ugers ferie – om året! Det er, hvad du kan se frem til, når du bliver voksen. Så det er om at nyde de lange sommerferier, du har nu!

Læs også: 5 ting, teens er meget sejere til end voksne

I galleriet kan du læse om ting, alle teens (måske) kommer til at fortryde:

5tingalleteensvilfortryde

Du har nok prøvet at udbryde noget i den her stil: ”AAARG! Hvorfor har du ikke vasket mit træningstøj?!” eller ”WHAT?! Jeg gider virkelig ikke have koteletter til aftensmad!”. Det er udbrud, som er helt urimelige over for dine stakkels forældre, som egentlig ikke bestiller andet end at varte dig op med tøjvask og aftensmad. Mens man er teenager, kan man godt have lidt svært ved at forstå, hvorfor ens forældre ikke bare altid kan være overmennesker, der står klar til at hjælpe en lige så snart, det brænder på. Med tiden bliver du dog klogere, indser hvor forkælet du har været og hvor meget, dine forældre faktisk har gjort for dig.
Som teenager går man rigtig meget op i at blive accepteret. Du har sikkert også prøvet at ændre lidt på dig selv bare for at ”passe ind” i en bestemt venindegruppe. Med alderen bliver du klar over, at det slet ikke er nødvendigt. For de gode veninder er nemlig dem, som kan lide dig, for præcis den du er.
Når man er teenager, eksperimenterer man – også med makeuppen. Derfor kommer du garanteret igennem en periode med for meget foundation i for mørk en tone eller kommer til at bruge en øjenskygge, som bare ikke gør noget godt. Med tiden bliver du derfor mere bevidst om, hvorfor udtrykket ”less is more” er nice.
Sidder du og sover i tysk- og historietimerne? Når du bliver ældre og er på storbyferie i Berlin, så vil du ærgre dig over, at du ikke hørte bedre efter i timerne, når ham den søde tyske fyr gerne vil snakke med dig. Og når du spiller BezzerWizzer vil du måske også være lidt irriteret over, at du ikke hørte bedre efter, når din historielærer slyngede årstal ud.
Det er ret vigtigt at se cool ud – især, når man er teenager! Derfor vil du sikkert også opleve at lide i strømpebukser, korte kjoler og tynde jakker, selv om det er frostvejr og orkan. Når du om mange år ser tilbage på dine teenageår, vil du sikkert have svært ved at forstå, hvorfor du havde lyst til at udsætte dig selv for det …

MestLæste