Mit liv

Er du ikke klar til at blive voksen?

Af Stine Nielsen 16. september 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selv om du måske officielt er blevet teenager, er det ikke sikkert, at du er helt klar til at blive voksen endnu. Kender du det?

For nogle piger skal det helst gå så hurtigt som muligt med at blive voksen, men for andre tager det bare lidt længere tid, før de kan slippe barndommen helt.

Læs også: At blive teenager og voksen

Ifølge dansk lovgivning er man myndig - og dermed officielt "voksen" - når man fylder 18 år. Alligevel er der mange "voksenting", man gerne må, selv om man er under 18 år. For eksempel må man gerne have sex eller købe alkohol. Derfor er det ret svært at sige præcis, hvornår man er voksen, og hvornår man ikke er, og for mange piger går der lang tid, før de er klar til voksenlivet.

Derfor er det helt okay, at du stadig …

… ikke har særlig meget lyst til at gå med makeup.
… synes, det er fedt at følge med i årets tv-julekalender.
… sover med din yndlingsbamse om natten.
… har brug for din mor og far til at hjælpe dig med ting.
… ser Disney-sjov hver fredag.
… ikke har lyst til at eksperimentere med alkohol eller rygning, selv om nogle af dine venner måske gør det.
… ikke er parat til at have sex.

Tag testen: Hvor meget teenager er du?

Husk!
Alle bliver rigtigt voksne før eller siden, så det gælder om at nyde det barnlige så længe, man kan!

Hvordan har du det med at blive voksen?

Herunder kan du læse 5 ting, alle teens kommer til at fortryde!

5tingalleteensvilfortryde

Du har nok prøvet at udbryde noget i den her stil: ”AAARG! Hvorfor har du ikke vasket mit træningstøj?!” eller ”WHAT?! Jeg gider virkelig ikke have koteletter til aftensmad!”. Det er udbrud, som er helt urimelige over for dine stakkels forældre, som egentlig ikke bestiller andet end at varte dig op med tøjvask og aftensmad. Mens man er teenager, kan man godt have lidt svært ved at forstå, hvorfor ens forældre ikke bare altid kan være overmennesker, der står klar til at hjælpe en lige så snart, det brænder på. Med tiden bliver du dog klogere, indser hvor forkælet du har været og hvor meget, dine forældre faktisk har gjort for dig.

Som teenager går man rigtig meget op i at blive accepteret. Du har sikkert også prøvet at ændre lidt på dig selv bare for at ”passe ind” i en bestemt venindegruppe. Med alderen bliver du klar over, at det slet ikke er nødvendigt. For de gode veninder er nemlig dem, som kan lide dig, for præcis den du er.

Når man er teenager, eksperimenterer man – også med makeuppen. Derfor kommer du garanteret igennem en periode med for meget foundation i for mørk en tone eller kommer til at bruge en øjenskygge, som bare ikke gør noget godt. Med tiden bliver du derfor mere bevidst om, hvorfor udtrykket ”less is more” er nice. 

Sidder du og sover i tysk- og historietimerne? Når du bliver ældre og er på storbyferie i Berlin, så vil du ærgre dig over, at du ikke hørte bedre efter i timerne, når ham den søde tyske fyr gerne vil snakke med dig. Og når du spiller BezzerWizzer vil du måske også være lidt irriteret over, at du ikke hørte bedre efter, når din historielærer slyngede årstal ud. 

Det er ret vigtigt at se cool ud – især, når man er teenager! Derfor vil du sikkert også opleve at lide i strømpebukser, korte kjoler og tynde jakker, selv om det er frostvejr og orkan. Når du om mange år ser tilbage på dine teenageår, vil du sikkert have svært ved at forstå, hvorfor du havde lyst til at udsætte dig selv for det …

 

MegetMere