Teen
Mit liv

5 ting, teens er sejere til end voksne

Af Nadia Laas Hansen 28. juni 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan godt være, du glæder dig til at blive ældre, fordi du så får lov til mange flere ting. Men der er faktisk også fordele ved at have lige præcis den alder, som du har nu.

”Nyd din ungdom. Den kommer aldrig tilbage”. De to sætninger har du sikkert hørt et par gange eller to fra voksne. Men du ved jo godt, at der er mange ting, som faktisk er svært, når man er teen. Man udvikler sig sindssygt hurtigt, og det kan være svært at følge med. Og så får man (tit) ikke lov til alle de ting, man gerne vil.

Læs også: 10 grunde til, det er fedt at være teenager

MEN! Der er selvfølgelig også rigtig mange gode ting, som man kan som teen, og som faktisk bliver sværere, jo ældre man bliver.

1. Du forstår slang

Cringe, OOTD og ”Netflix and chill”. Selvfølgelig ved du, hvad de ord dækker over. Men det er langt fra sikkert, at dine forældre ved det.

2. Du er sej til nye sociale medier

Du var på Snapchat før nogen voksne overhovedet vidste, hvad det var. Dine streaks er i øvrigt on fire!

Læs også: Sådan føles det at være teenager (fortalt i GIFs)

3. Du er god til at pleje dine venskaber

Veninder er for livet, og du kan altid regne med din BFF. I ser hinanden i hvert fald en gang om ugen – hvis ikke hver dag. Voksne som har arbejde, familie og alt mulig andet at se til, har ikke så tit tid til at ses med veninderne, hvilket er supernederen at tænke på.

4. Du kender alle de nye sange

…og kan teksterne til dem nærmest samme dag, som de udkommer, mens dine forældre stadig sidder fast i Thomas Helmig og Bruce Springsteen.

5. Du kan flere forskellige sprog

Okay, det kan godt være, du er tvunget til at lære både tysk, engelsk og måske endda fransk eller spansk i skolen, men det er altså ret sejt at kunne bestille is på alle mulige sprog. Hvis du ikke husker at øve dig i de forskellige sprog, glemmer du dem hurtigt, når du ikke får undervisning i dem længere.

Her kan du læse hvilke 5 ting, alle teens vil fortyde:

5tingalleteensvilfortryde

Du har nok prøvet at udbryde noget i den her stil: ”AAARG! Hvorfor har du ikke vasket mit træningstøj?!” eller ”WHAT?! Jeg gider virkelig ikke have koteletter til aftensmad!”. Det er udbrud, som er helt urimelige over for dine stakkels forældre, som egentlig ikke bestiller andet end at varte dig op med tøjvask og aftensmad. Mens man er teenager, kan man godt have lidt svært ved at forstå, hvorfor ens forældre ikke bare altid kan være overmennesker, der står klar til at hjælpe en lige så snart, det brænder på. Med tiden bliver du dog klogere, indser hvor forkælet du har været og hvor meget, dine forældre faktisk har gjort for dig.
Som teenager går man rigtig meget op i at blive accepteret. Du har sikkert også prøvet at ændre lidt på dig selv bare for at ”passe ind” i en bestemt venindegruppe. Med alderen bliver du klar over, at det slet ikke er nødvendigt. For de gode veninder er nemlig dem, som kan lide dig, for præcis den du er.
Når man er teenager, eksperimenterer man – også med makeuppen. Derfor kommer du garanteret igennem en periode med for meget foundation i for mørk en tone eller kommer til at bruge en øjenskygge, som bare ikke gør noget godt. Med tiden bliver du derfor mere bevidst om, hvorfor udtrykket ”less is more” er nice.
Sidder du og sover i tysk- og historietimerne? Når du bliver ældre og er på storbyferie i Berlin, så vil du ærgre dig over, at du ikke hørte bedre efter i timerne, når ham den søde tyske fyr gerne vil snakke med dig. Og når du spiller BezzerWizzer vil du måske også være lidt irriteret over, at du ikke hørte bedre efter, når din historielærer slyngede årstal ud.
Det er ret vigtigt at se cool ud – især, når man er teenager! Derfor vil du sikkert også opleve at lide i strømpebukser, korte kjoler og tynde jakker, selv om det er frostvejr og orkan. Når du om mange år ser tilbage på dine teenageår, vil du sikkert have svært ved at forstå, hvorfor du havde lyst til at udsætte dig selv for det …

MestLæste