Sådan kommer du over hjertesorger
Kærlighed

Ulykkelig kærlighed: Sådan kommer du over hjertesorger

Adele Bennett-Larsen 25. oktober 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Kærlighed kan være det bedste, når det går godt, og det værste, når det går dårligt. Læs med her og få 7 råd til at komme over ulykkelig kærlighed og hjertesorger.

At have hjertesorger er en ubehagelig tilstand, som de fleste mennesker oplever flere gange i livet, og som navnet tyder, så er det en ægte sorg, vi mærker, når vi eksempelvis bliver slået op med, slår op med andre eller crusher helt vildt på en, som ikke har det på samme måde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan nemlig føles som om, at du aldrig vil få det godt igen, når du oplever ulykkelig kærlighed, eller at livet kan være lige meget, fordi man bare så gerne vil være kærester med den her ene person, som ikke har det på samme måde.

Det bliver altid godt igen
Men bare rolig, det bliver altid godt igen. Måske ikke lige med det samme, men ordsproget "tiden læger alle sorg" er sandt, når det gælder ulykkelig kærlighed og hjertesorger.

Udover at lægge sin hjertesorg i hænderne på tiden, så findes der heldigvis også nogle råd til at få det bedre. Vi Unge har derfor udvalgt 7 råd, der kan hjælpe dig med dine hjertesorger. Men husk... Hvis du ikke føler, at rådende passer til dig og din situation, behøver du ikke at tage dem til dig - hvad der får en til at få det godt igen er nemlig forskelligt fra person til person.

1. Accepter bruddet/afvisningen
Fordi vi gennem livet har set mange romantiske film, så kan vi let tro, at når en person slår op eller afviser en, så skal man bruge al sin tid og kræfter på at overbevise dem om, at man skal være sammen igen. Men det er altså ret vigtigt at acceptere bruddet tidligt, så man kan bruge sin tid på at få det bedre og komme videre - i stedet for at sidde fast.

2. Omgiv dig med personer, der løfter dig op
Når du er helt nede, så er det vigtigt at være sammen med personer, der kan overskue dit humør og tager dine følelser seriøst. Deruover så kan det også hjælpe at lave nogle sjove og hyggelige ting sammen med dine venner. For eksempel se en god film, tage i Tivoli, eller hvad man nu synes er sjovt og rart, selvom man er lidt ked af det.

3. Stop med at fokusere på personen
Jo mere du stalker personen på sociale medier, dagdrømmer om gode stunder eller fantatsi-stunder, der slet ikke er sket, ringer og skriver, jo større bliver din afhængighed af personen. Så et godt råd kan være at hit that unfollow-knap eller sørge for ikke at gøre ting, som får dig til at tænke på personen. En anden metode er at lave en liste med alle de mindre fede ting ved personen, så du kan minde dig selv om, at personen ikke er så perfekt, som du tænker. Det virker brutalt, men det kan hjælpe dig med få det lidt bedre.

4. Giv dig selv tid og accepter dine følelser
Du har måske prøvet, at din veninde eller ven siger til dig, at du da bare skal finde en ny kæreste eller en anden sød person at crushe på. Men husk, at mærke efter, om du er klar til det. Det er nemlig vigtigt, at vi bearbejder den sorg, vi er i, før vi kaster os over en ny person. Derfor skal man også huske at acceptere sine følelser; er du vred, så vær vred, er du ked af det, så vær ked af det, eller er du glad, så vær glad. Sådan kan du bedst komme igennem sorgen.

5. Gør noget, som gør dig glad
Husk at gøre ting, som gør dig glad. Elsker du at løbe, så løb en tur, eller bliver du glad af at binge serier hele weekenden, så gør det. Når du er i sorg, har du nemlig ekstra meget brug for selvkærlighed, og du skal på en måde være din egen bedste ven overfor den knuste del af dig selv. Så giv dig selv det, du ved, dit "ked af det"-jeg vil blive glad for.

6. Skriv dine tanker ned
Du har sikkert hørt det før, men det kan hjælpe at skrive sine tanker og følelser ned. Så hvis du døjer med tankemylder, så prøv at skrive ned, hvad du tænker på. Det kan godt føles lidt fjollet i starten, men det er et forsøg værd at prøve, da du måske får lidt klarhed.

7. Det er okay at bede om hjælp
Hvis din hverdag stadig ikke fungerer efter noget tid, og du ingen lyst eller glæde har i livet, så skal du vide, at det er helt okay at snakke med skolepsykologen eller en anden professionel person, der kan give dig nogle råd til at komme igennem oplevelsen. Hjertesorg en rigtig sorg, og der er ingen skam i at spørge om hjælp.

Vi håber, du kan bruge rådende, og at du husker, at selvom alt ser sort ud, så bliver det bedre med tiden.

Vil du have flere råd til hjertesorger, så kan vi anbefale at lytte til podcasten ’112 for knuste hjerter’, hvor journalist Maria Jencel interviewer kendte danskere om hjertesorger, og hvordan de er kommet over det. Du kan lytte til podcasten her.

Læs mere om

MestLæste