5 hurtige med Maria Jencel og Pelle Peter
kærlighed

Maria og Pelle Peter Jencel: "Tag din kærestesorg alvorligt og gør præcis det, der føles rigtigt for dig"

Af Ema Seferovic 10. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Robin Skjoldborg
Har du ondt i hjertet? Så kommer journalist Maria Jencel og radiovært Pelle Peter dig til undsætning. De har skrevet bogen '112 for knuste hjerter – en livline for dig med kærestesorg' – bogen er som en kærlighedsambulance, der rykker ud, når du har allermest brug for det. Vi har mødt bogens forfattere til en snak om kærlighed og kærestesorger.

1. Hvad er historien bag '112 for knuste hjerter – en livline for dig med kærestesorg', og hvorfor har I skrevet bogen?

- Inden vi mødte hinanden, gik vi hver især igennem et altopslugende brud med vores daværende kærester. Sådan et brud, hvor du tror, at du aldrig nogen sinde bliver glad igen. Hvis du falder og brækker benet, kan du ringe 112, og så kommer der en ambulance, og hurtigt er du i bedring og på benene igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du får knust dit hjerte, er der ikke noget nødnummer, selv om det kan gøre meget mere ondt end at brække benet. Derfor har vi skrevet vores bog. Den er en slags kærlighedsambulance til dig med kærestesorg.

2. Hvad håber I, bogen kan bidrage til?

- Vi håber, at vi kan hjælpe så mange knuste hjerter med at hele og blive endnu stærkere og lykkeligere på den anden side. Vi har skrevet den bog, vi selv havde brug for, da vi havde kærestesorger, så nu håber vi, den kan hjælpe alle andre, der går igennem det samme.

3. Hvad er jeres bedste råd til at komme på den anden side af kærestesorger?

- At tage din kærestesorg alvorligt og gøre præcis det, der føles rigtigt for dig. Det er okay at være virkelig ked af det, at græde eller bare have lyst til at være alene. Det kan også være, du har enormt meget brug for at være sammen med din familie eller venner eller begynde til en ny hobby.

Lige meget hvad der føles rigtigt for dig, er det vigtigste bare, at du passer på dig selv, når dit hjerte er blevet knust – for det er en voldsom oplevelse – og du har fortjent at blive passet på, så du kan hele og blive glad igen lige så stille. I bogen guider dig vi dig helt fra øjeblikket, hvor dit hjerte går i stykker, til du er ude igen på den anden side.

Se Maria og Pelle Peter Jencel med deres datter, Penelope, her:

4. Hvad er det vigtigste, I har lært af jeres breakups?

- At alt bliver godt igen. Selv om det er en kliché, og man ikke tror på det, når man står midt i bruddet og sorgen. Men vi lover dig, alt bliver godt igen, og det bliver endnu bedre, end det var før. Bare vent og se.

5. Hvad er jeres ultimative go to breakup-sang?

- I bogen har vi faktisk lavet en playliste til hver fase i kærestesorgen: Chok, sorg, bearbejdning og styrke. Det er jo lidt forskellige sange, man har brug for, alt efter hvor i sin kærestesorg man er. Men en kæmpesang, vi har på playlisten til den sidste fase, styrkefasen, er 'Survivor' med Destiny’s Child.

Hvis du mangler en god podcast midt i din hjertesorg, kan du lytte til '112 for knuste hjerter', hvor Maria Jencel inviterer en ny gæst i studiet hver uge, som fortæller om, da de fik deres hjerte knust, og hvordan de kom videre.

Du kan lytte til podcasten lige her:

MestLæste