kærestesorger
kærlighed

Har du kærestesorger? Her er de bedste råd

af Marie Bedawed 20. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Shutterstock
Der er næsten ikke noget, der gør ondt som et knust hjerte. Heldigvis er der et par gode råd, som virkelig kan hjælpe ...

Av! Det føles forfærdeligt at have kærestesorger! Derfor har vi bedt jer om at komme med jeres bedste råd mod ondt i hjertet.

Hvad gør man, når man har et knust hjerte?

Det er aldrig sjovt at have kærestesorger. Nogle gange kan det føles som om, man aldrig vil blive glad igen. Når man har det sådan, kan det måske hjælpe at huske på, at man hverken er den første eller sidste person i verden, som har oplevet kærestesorger. Og hvis alle andre kan komme videre, så kan man også selv!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det betyder selvfølgelig ikke, at det er nemt at komme over kærestesorger, men det betyder, at selvom det føles håbløst nu, så skal du nok blive glad igen. Vi har bedt jer om at komme med jeres bedste råd mod kærestesorger. Læs dem herunder.

Du kan måske prøve at tænker over, hvad du ville råde din veninde til, hvis det var hende, som havde kærestesorger? Nogle gange kan vi nemlig godt glemme at behandle os selv lige så godt, som vi behandler vores veninder.

Ville du måske give din veninde et kram, hvis hun havde kærestesorger? Så giv dig selv et kram! Ville du bage en kage til hende? Så bag en kage til dig selv. Ville du sætte en god film så, så hun kunne glemme sine kærestesorger? Så sæt din yndlingsfilm på. At have kærestesorger kan være rigtig hårdt, og derfor er det supervigtigt, at du er ekstra kærlig overfor dig selv.

Husk også at lytte til dig selv og din krop på samme måde, du ville lytte til en veninde med kærestesorger. Giv din krop, det den har brug for. Hvis du føler, du har brug for at græde, så ikke hold dig tilbage. En vigtig del af at komme videre fra kærestesorger er at få grædt ud.

Når man har kærestesorger, kan man godt blive i rigtig dårligt humør, og det kan måske godt gå ud over ens veninder. Husk, at dine veninder bare vil dig det bedste, så husk at sætte pris på dem.

Jeres bedste råd mod kærestesorger

– Vær sammen med dine venner og lav noget sjovt, som plejer at gøre dig glad. Husk at snakke med nogle om det.

Mia

– Snak med dine veninder. Gør kun ting, der gør dig glad, og som ikke vækker dårlige minder. Ellers skal man bare græde ud.

Esther

– Husk at tænke på dig selv! Omgiv dig med gode mennesker, og husk, at din eks bare er én person. Du er alt muligt værd også uden den person!

Sofia

LÆS OGSÅ: De bedste tudefilm til kærestesorger

– Jeg synes, at man skal tale med sine venner om det. PS. Is hjælper altid!

Sif

– Brug en masse tid med dine BFFs for at komme på andre tanker. Man kan også høre noget god musik – musik kan ændre ens humør SÅ meget!

Frida

– Giv dig selv tiden til at sørge. Det er helt okay at være ked af det, og det er helt bestemt okay at græde også! Snak med familie eller venner om det, og når du føler, at du har grædt dine øjne ud, så begynd at komme ud og vær social. Du må for guds skyld ikke bare isolere dig selv i for lang tid – så graver du bare dig selv mere ned for hver dag, der går!

Zelia

– Hvis du ikke føler, du kan snakke med dine forældre om det, så snak med en veninde eller din søster. Hav en pude foran dig, som du kan kramme, når du græder, og skrig ned i den. Det hjælper! Kom også ud og lav noget, og lad være med at blive derhjemme. Det hjælper nemlig ikke på noget!

Annasofie

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du over et break-up

– Husk på, at verden ikke går under. Der er virkelig mange drenge og piger derude, og du skal nok finde dit livs kærlighed. <3

Julie

– Jeg lavede en kasse med billeder og de smykker, jeg havde fået af ham. En kasse med alle vores minder. Mine veninder sagde, jeg skulle brænde det, men jeg kunne ikke, for det var stadig en del af min livshistorie. Det hjalp virkelig meget.

Marie

– Et af mine gode råd er at forkæle sig selv. Tag på shopping, og køb noget, du har sparet op til i lang tid, eller tag på en af de lidt dyre cafeer, som du måske ikke ellers ville prøve. Mn pointe er, at du skal få tankerne over på dig selv og forkæle dig selv. Se dig i spejlet, og ros dig selv. Det kan lyde skørt, men prøv!

Madeline

– Det er megavigtigt, at man kommer ud med sorgen! Græd, hver gang du har brug for det!

Sofie

– Det hjalp mig rigtig meget at søge efter en masse råd og erfaringer på YouTube.

Julie

– Lav en liste over alle de positive ting ved, at I har slået op.

Emily