selvtillid
Identitet

5 tips til mere selvtillid

Af Rikke Rudbæk 6. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du rigtig ked af det? Og har din selvtillid brug for et hak opad? Bare rolig. Du skal nok få det bedre, hvis du følger rådene herunder!

Accepter, hvem du er
I stedet for hele tiden at forsøge at lave dig selv om, er det meget sejere, hvis du accepterer, hvem du er. Hvorfor vil du absolut være udadvendt, når det også er ret sødt, at du faktisk er lidt genert? Øv dig i at sætte pris på de ting, der gør DIG helt unik!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gør noget, du kan li'
Er du vild med gymnastik? Eller håndbold? Eller at lave mad? Kast dig over ting du elsker, så du kan blive rigtig glad indeni. For når du er glad, taler du også pænere til dig selv, og dine succesoplevelser booster din selvtillid.

Læs også: Op med selvtilliden.

Flyt fokus
Hvis du hele tiden bombarderer dig selv med dårlige ting om dig selv, ender du til sidst med at tro på dem. Aftal derfor med dig selv, at det skal stoppe lige nu! Fokuser i stedet på alt det, du rent faktisk er supersej til, så du kan minde dig selv om det.

TIP! Skriv det eventuelt ned i en bog eller på et stykke papir, som du kan hænge op på din væg, så du ser det hver dag.

Drop sammenligningerne
Det er fristende - men lad være med at sammenligne dig selv med andre, for det får du intet - som i intet - ud af! Alle er jo forskellige, og du bliver bare ked af at sammenligne dig selv med parallelklassens brunette, hvis du selv er blondine. Sammenlign i stedet dig selv med - ja, dig selv og de fremskridt DU gør. Det er meget bedre for din selvtillid!

Læs også: Sådan får du respekt.

Spørg din veninde
Hvis du ikke tror på dig selv, så kan det måske være, at din veninde kan overbevise dig? Hiv fat i en god veninde, som du kan betro dig til og stoler på. Fortæl hende, hvordan du har det og bed hende sige sin mening. Synes hun også, du er dårlig til matematik, eller at dit hår er seriøst kikset? Det gør hun garanteret ikke, så lov dig selv at lytte til hende!

HUSK! Det handler om, at du selv skal lære, at du er god nok, som du er. Derfor kan du ikke altid støtte dig opad, hvad andre siger. Men det kan være en god start til at få det bedre.

MestLæste