December flyver afsted - og før vi får set os om, er det pludselig juleaften. Decemberdagene - og ikke mindst weekenden - skal selvfølgelig bruges på masser af julehygge med film, julebag og julemusik. 

Er du i tvivl om, hvad du skal give dig til?

Læs med herunder, hvor Vi Unge har samlet 10 gode anbefalinger til en hyggelig juleweekend.

Film og serier

"Prinsessen og dobbeltgængeren bytter igen" på Netflix

Med til en julehyggeweekend hører selvfølgelig en masse julefilm. For to år siden udkom Netflixs julefilm "Prinsessen og dobbeltgængeren", hvor Vanessa Hudgens både spiller en bager fra Chicago og en kommende prinsesse, som ved et tilfælde opdager, at de ligner hinanden på en prik og beslutter at bytte plads henover julen. Det er en sød og romantisk julefilm med et sjovt twist - og nu har Netflix lavet en to'er.

Se den her.

"Dash og Lily" på Netflix

Det er blevet mere og mere populært at lave juleserier, hvor juleeventyret strækker sig over flere episoder - og nogle gange flere sæsoner! Vi klager ikke, for det betyder bare endnu mere julehygge hjemme i stuen. "Dash og Lily" er en juleserie på otte episoder, hvor den glade Lily og følelseskolde Dash udveksler beskeder og udfordringer til hinanden i en rød notesbog, som de sender frem og tilbage til hinanden. De to er meget forskellige - men man siger jo at modsætninger mødes.

Læs også: Interview: Mød Ida Elise Broch og Felix Sandman fra 'Hjem til jul'

Se den her.

"Dronninggambit" på Netflix

"Dronninggamit" er en serie, som handler om pigen Beth, der som 9-årig bliver sendt på børnehjem, hvor hun udvikler et enormt talent for at spille skak i selskab med hjemmets pedel. Filmen foregår i 60'erne, hvor kvinder blev anset som de, der hørte til i hjemmet, mens mænd var huset overhoved, der både tjente pengene og traf beslutningerne. Beth overrasker i den mandsdominerede skakverden - hvor hun både vinder spil og respekt - alt imens hun kæmper med sig selv og sit misbrug af beroligende piller, som hun også udviklede på børnehjemmet. 

Se den her.

Musik

"Blinding Lights" - The Weeknd

Nu sidder du sikkert og tænker: "Blinding Lights" kan da umuligt være en ny anbefaling? Og det har du helt ret i. "Blinding Lights" er ikke en nyhed, men det er den sang, som vi har hørt aller mest både i Danmark og på verdensplan i 2020! Derfor har du sikkert allerede hørt den flere gange, end du kan tælle - men hvorfor ikke slutte året af med at lytte til 2020's bedste sang og tænke tilbage på de gode ting, og det vi har lært på trods af, at det har været et meget mærkeligt år. 

Hør den her.

Læs også: Se de mest populære sange, artister og podcasts fra 2020

Taylor Swifts nye album "Evermore"

Taylor Swift har lavet et søsteralbum til sit prisvindende album "Folklore", som blev udgivet i slutningen af juli. På Taylors Instagram fortæller hun, hvordan det her er første gang, hun har udgivet to album, der 'hører sammen'. Men som Taylor forklarer, så "kunne hun bare ikke stoppe med at skrive nye sange" - og det klager vi bestemt ikke over.

Hør hendes nye album her.

Centrum (feat. LUNA) - De Danske Hyrder, LUNA

Ungdomsserien "Centrum" blev populær tilbage i foråret, og nu er serien vendt tilbage med en "Centrum"-julekalender. Ikke nok med det så har De Danske Hyrder slået sig sammen Luna fra serien i den nye sang "Centrum" 

Hør den her.

Læs også: Nu udkommer ungdomsserien 'Centrum' som julekalender

Sociale medier

@vivxue på Instagram

Vivian Xue er en neglekunstner på Instagram, som laver de mest eventyrlige og vilde negle. Vi er helt blown away af hendes negleportrætter - hvordan kan man portrættere Billie Eilish så godt på en enkelt negl?

@smiletlever på Instagram

Hvis du bor i Århusområdet, så har du sikkert lagt mærke til de store lysskilte, hvor der står "In It Together", som er sat op rundtomkring i byen. Men vidste du, at det er projektet "Smilet lever", som står bag? "Smilet lever" er finansieret af Århus kommune og skal sørge for, at kulturlivet i Århus bliver holdt i live under corona. Her i december har de en julekalender, hvor der er sat kalenderlåger op omkring på forskellige butiksvinduer i byen. Hver dag bliver en ny låge åbnet, og bag den gemmer sig et kunstværk, som skal sprede juleglæde og smil. Du kan gå på jagt efter lågerne i byen eller finde andre tips til gode oplevelser på deres Instagram. 

Bøger

"Hvis jeg var din pige" af Meredith Russo

En bog, der handler om den nye pige i klassen Amanda, som ligesom alle andre bare gerne vil passe ind, få nogle gode venner og måske blive kærester med klassens søde fyr. Men Amanda har en hemmelighed, der gør, at hun ikke føler sig som alle de andre. Hun blev nemlig født som Andrew og har kun levet som en pige i et år.

Lån den her.

Kreative projekter

Lav dit eget skumbord

Det er altid hyggeligt at kaste sig over nogle gør-det-selv-projekter. Dette skumbord kunne enten blive et nyt, fint natbord hjemme på dit værelse - eller måske en hjemmelavet julegave til din veninde?