Film & serier

Nu udkommer ungdomsserien 'Centrum' som julekalender

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 27. november 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I denne underlige Corona-tid er det godt, at der stadig kan ske julemirakler. Forårets helt store ungdomsserie 'Centrum' udkommer nemlig i dag, den første søndag i advent, som julekalender – og hvem skulle have troet, at juleønsker rent faktisk går i opfyldelse?

Så blev det endelig den første søndag i advent, og det betyder, at det for alvor er blevet tid til julehygge, æbleskiver og julekalender. 

Selvom hverdagen for mange fortsat er vendt på hovedet, så kan der altså stadig opstå lidt julemagi. Denne søndag åbnes nemlig første låge til dettes års mest ungdomsrelevante julekalender; 'Centrum'.

Foto: PR

I foråret rullede YouTube-serien 'Centrum' over manges computerskærme, og den blev et kæmpe hit, da den skildrede det at være ung i Danmark under coronaviruspandemien og de nye udfordringer, som ingen havde set komme. 

I serien kunne vi følge de fire hovedpersoner Agnes, Maja, Luna og William, der ikke kun skulle forsøge at tackle de nye udfordringer som Corona-virussen havde medført, men også dagligdagen som ung, hvor kærlighed, venskab og seksualitet kan være en svær størrelse at navigerer i. 

Serien blev udgivet ugentlig under hele nedlukningen af Danmark i foråret, og det helt særlige ved den er, at den ikke kun er skabt til unge men også af unge, og så er det spækket med mange kendte danske skuespillere. Denne december fortsætter serie-succesen, hvor den slap med 24 juleafsnit. 

Foto: PR

Læs også: Ønskelisten: 21 bud på julegaveønsker

'Centrum' som julekalender 

I den helt nye julesæson drømmer de fire venner om at få hver deres juleønske opfyldt inden julenat, men det skal vise sig at blive en svær opgave. Vennegruppen går i opløsning, da alle fire venner befinder sig på dybt vand. Maja står i en situation, der hurtigt forvandler sig til hendes værste mareridt. Williams og Agnes forhold udvikler sig fra stormende forelskelse til hadefuld jalousi, og Lunas angst tager kontrollen. Hvis de fire venner skal genforenes og få deres juleønske opfyldt, kræver det, at de må abstrahere fra julens konstante distraktioner og finde ind til kernen af julens magi. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: PR

Læs også: 8 julekalendere, du kan forkæle dig selv med i december

Den nye julekalender består af 24 juleafsnit, som du kan se hver dag i december. Julekalenderen byder på gæsteoptrædener fra blandt andet: Emilie Briting, Fredrik Trudslev, Caroline Vedel, Emil Lange, Hella Joof, Melvin Kakooza, Stephania Potalivo, Magnus Millang, Rasmus Botoft, Andreas Jessen, Lars Hjorthøj, Maria Fantino og mange, mange flere kendte danske ansigter – så der er altså masser at glæde sig til i december. 

Se traileren til 'Centrum' julekalenderen på instruktøren Jonas Risvigs YouTube-kanal her.

MegetMere