Musik

Se de mest populære sange, artister og podcasts fra 2020

Af Anna Birch Jakobsen 1. december 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
År 2020 lakker mod enden - og det har på alle måder været et specielt år. Det gælder selvfølgelig også for musikbranchen, hvor koncerter, festivaler og gadefester, som på mange måder er med til at definere et musikår, har været aflyst. Men det har heldigvis ikke betydet, at vi har lyttet til mindre musik, eller at der er blevet produceret mindre - tværtimod. Se hvilke sange, artister og podcasts, der har været de mest populære i 2020.

Årets sidste måned er slået i gang, og vi kan snart lægge år 2020 bag os. Det har på alle måder været et specielt år, som ingen nogensinde vil glemme.

Vi er blevet udfordret på måder, som vi aldrig havde forestillet os - og det har haft indflydelse på alt, vi har foretaget os - stort som småt.

Det har selvfølgelig også påvirket musikbranchen, hvor koncerter, festivaler og gadefester har måtte aflyses for at passe på vores samfund og hinanden. 

Og selvom det på mange måder er livemusikken, som er med til at definere et musikår - så har vi massere af gode ting at se tilbage på, når det kommer til musikken 2020. 

Læs også: Kom i julestemning med ny radiokanal, der kun spiller julemusik

Vi har alle haft tid til fordybelse, og det har betydet, at artisterne har haft god tid til at producere nyt musik, mens vi har haft ekstra god tid til (og behov for) at lytte til musik.

Spotify har afsløret hvilke sange, artister, albums og podcasts, som har været de mest populære i 2020 - og det kan du læse meget mere om herunder. 

De 10 mest spillede sange i Danmark 2020

Dansk rap har været utroligt populært i år - og det bærer den danske top-10 bestemt også præg af.

Første pladsen over mest spillede sange indtages af The Weeknds "Blinding Lights", og sangen "Roses - Imanbek Remix" sniger sig op på en anden plads. Men herefter er langt størstedelen af tophittene danske rapsange. 

Læs også: Disse superstjerner udgiver ny musik med Ariana Grande

Den samme tendens ses også i årets mest spillede playlister i Danmark, hvor DK Rap ligger på førstepladsen. Herefter følger Chill HitsIt’s Hits DenmarkToday’s Top Hits og De Nye trop, som viser, at danskerne i den grad har fulgt med i, hvad der rører sig.

Kigger man på de ti mest spillede sange globalt ligger "Blinding Lights" stadig øverst på listen, mens "Roses - Imanbek Remix" er på en fjerde plads. Herimellem findes "Dance Monky" - Tones And I og "The Box" - Roddy Ricch.

Se den danske top-10 herunder. 

1. "Blinding Lights" - The Weeknd

2. "Roses - Imanbek Remix" -  SAINt JHN, Imanbek

3. "LA DANZA" - Branco, Gilli

4. "ErruDumElleHvad" - ICEKIID

5. "ROCKSTAR (feat. Roddy Ricch)" - DaBaby, Roddy Ricch

6. "Solhverv" - Lord Siva

7. "PUB G (fest. Branco & Larry 44)" - Branco, LOLO, Larry 44

8. "Klovne" - RH

9. "Gonzo" - Suspekt

10. "Breaking Me" - A7S, Topic

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De 10 mest spillede artister i Danmark 2020

Listen over de mest spillede artister i Danmark bærer også præg af den danske rapkærlighed. Her indtager Gilli og Branco første- og andenpladsen - til gengæld følger flere internationale topkunstnere trop.

Læs også: Justin Bieber har googlet sig selv: "Der er nogen, der prøver at sabotere mig"

Se listen herunder. 

1. Gilli

2. Branco

3. The Weeknd

4. Justin Bieber

5. KESI

6. Drake

7. Juice WRLD

8. Ed Sheeran

9. Pop Smoke

10. Ude Af Kontrol

De 5 mest populære podcasts i Danmark 2020

Med en masse ekstra tid til fordybelse er år 2020 også året, hvor podcasts for alvor er blevet populært. Og her er der særligt et emne, som danskerne er vilde med: true crime. 

Podcasten Mørkeland er på toppen af listen - og selvom der ikke er flere true crime-podcasts i topfem, så sniger podcasten Bandeland og Emilie Meng-Mysteriet sig også op mellem de ti mest populære podcasts.

Læs også: Podcast: "Throwback" med Natasja Vind

Se den danske top-5 over podcasts i 2020 herunder. 

1. Mørkeland

2. Mads & Monopolet - podcast

3. Her Går Det Godt

4. Helt Væk med Hemmingsen

5. Curlingklubben

Læs mere om

MegetMere