Film & serier

Interview: Mød Ida Elise Broch og Felix Sandman fra 'Hjem til jul'

Af Ema Seferovic 8. december 2020
Vi Unge kom for alvor i julestemning, da vi tog en snak med skuespillerne Ida Elise Broch og Felix Sandman fra den norske juleserie 'Hjem til jul'.

Den 18. december 2020 bliver vi endelig genforenet med Johanne, Jonas og alle de andre hjertevarme og sjove karakterer fra den norske juleserie 'Hjem til jul'. Vi har hørt en lille fugl synge om, at den nye sæson, der har fået navnet 'Hjem til jul 2', er fyldt med sjove, hjertevarme og julede momenter, og vi kan ikke vente med at binge hele serien i juleferien.

I forbindelse med den kommende premiere på den anden sæson af den populære Netflix-serie, har Vi Unge taget en snak med skuespiller Ida Elise Broch, der spiller hovedpersonen Johanne, og Felix Sandmann, der spiller Jonas - Johannes unge flirt i serien.

Læs med og lær to af seriens helt store stjerner lidt bedre at kende og få detaljer om den nye sæson.

Læs også: #WeekendVibes: 10 anbefalinger til en hyggelig (jule)weekend

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan vil I beskrive sæson 2?

"I den nye sæson kommer vi alle et skridt tættere på karaktererne, deres tanker og liv. Ligesom i den første sæson vil hovedpersonen Johanne i den nye sæson også opleve en masse dramatiske konflikter - både indre og ydre, idet der sker skelsættende ting i Johannes eget liv, samtidig med at der også sker ting og sager med hendes familie og venner, som i den grad også udfordrer Johanne midt i julefreden. I den nye sæson kommer seeren også til at møde en række nye søde og skøre personer, og det er bare én af de mange ting ved 'Hjem til jul' , som jeg elsker," fortæller Ida Elise Borch.

Hvad håber I, seeren tager med sig fra den nye sæson og serien generelt?

"Jeg håber, at folk ser serien og kan genkende sig selv i karaktererne. 'Hjem til jul' er én af de serier, hvor man sagtens kan sidde tilbage med en følelse af, at det, man ser i serien, ligeså godt kunne være noget, man selv havde oplevet. Serien gør på mange måder op med en række traditioner og forestillinger om, hvordan man som ung bør leve sit liv. Der er dog ikke noget her i livet, som er fastlagt - for der findes så mange forskellige måder, hvorpå man kan leve sit liv, og der er så mange beslutninger, der skal træffesm og nogle gange kan det hele være lidt svært at navigere i, og det er helt okay - og det viser serien på en så fin måde. Jeg synes det er fedt at se, hovedpersonen Johanne opleve alt det her på sin egen krop, som det helt almindelige, unge menneske hun er. Det er det, der er med til at gøre 'Hjem til jul' til en ægte og ærlig serie. Derudover er serien bare super underholdende, hjertevarm - og til tider også pinlig," siger Felix Sandman. 

Hvad er nogle af de vigtigste temaer, som I synes, 'Hjem til jul' belyser?

"I serien bringes der en masse samfundsrelevante diskussioner på banen. Et tema, der eksempelvis går igen i begge sæsoner, er for eksempel feminisme og Johannes forståelse af det. Men selvom feminisme og ligestilling er et seriøst emne, synes jeg, at 'Hjem til jul' formår at fortælle vigtigheden ved det på en humoristisk og hjertevarm måde, og det, synes jeg, er fedt," fortæller Felix Sandman.

"Generelt synes jeg, at serien også italesætter det at være et "godt menneske" og det at kæmpe en brav kamp for det, man tror på, og det der føles rigtigt - ikke bare for en selv men i den grad også for andre. Johanne er en stærk person, der virkelig holder af mennesker. Hun er hjertevarm og hjælpsom, og jeg tror, vi er mange, der kan lære noget af hende," siger Ida Elise Borch.

 Hvad er det bedste og værste ved jeres karakterer?

"Jeg har allerede nævnt det, som jeg synes, er det bedste ved Johanne. Men for at nævne noget mere, så synes jeg Johanne udstråler en åbenthed, som virkelig er skøn. Hun er på mange måder et fordomsfrit menneske, og selvom det går hende dårligt engang i mellem, er hun stadig åben for nye ting, og det synes jeg virkelig er et fint karaktertræk. Hvad angår det, jeg mindst kan lide ved hende... Ja, faktisk kan jeg nærmest ikke komme på nogle dårlige ting ved hende, men hvis jeg skal pege på en ting, så er det, at hun nemt kommer til at få det hele til at handle om hende selv, selvom det nødvendigvis ikke har særligt meget med hende at gøre. Men det er jo også en serie, og hun er hovedkarakteren, så det giver nu nok meget god mening i sidste ende," fortæller Ida Elise Borch og griner.

"Jeg kan virkelig godt lide, at Jonas er romantisk anlagt, for det er jeg også selv. I den første sæson er der nogle momenter, hvor Jonas er virkelig sød overfor Johanne. Her tænker jeg eksempelvis på scenen i første sæson, hvor han overrasker Johanne med morgenmad på sengen. Det synes jeg var sødt. Så selvom Jonas på papiret er en klassisk 'fuckboy', så har han alligevel nogle gode personlighedstræk gemt i sig. Det, at han er en fuckboy, er dog primært det, som jeg ikke kan lide ved ham," fortæller Felix Sandman.

Kommer der en sæson tre?

"Måske," lyder det håbefuldt fra begge skuespillerne. "Vi håber og krydser virkelig fingre for, at der kommer en tredje sæson", fortæller de nærmest i kor. 

Kan du heller ikke få nok af Ida Elise Broch og Felix Sandman, så kan du lære dem endnu bedre at kende lige her:

Varm op til den anden sæson med traileren:
 

Skal du se 'Hjem til jul 2'?

 

MegetMere