Mange har uden tvivl hørt om den amerikanske højtid valentinsdag, som tit betegnes som årets romantiske højdepunkt. Men hvem siger, at romantisk kærlighed er det eneste, man kan fejre? For at have endnu en god undskyldning for at hygge os med vores bedste veninder, fejrer vi i år også ”Galentine’s Day.”

Galentine’s Day blev opfundet af Amy Poehlers karakter Leslie Knope fra hitserien ’Parks and Recreation.’ Højtiden fejres d. 13. februar, som er dagen inden den berømte valentinsdag, og den handler om at hylde venskaber mellem piger. 

Venskaber er nemlig noget af det vigtigste i verden, og hvem har ikke brug for en dag, hvor man hylder alle de seje kvinder, man kender?

LÆS OGSÅ: 10 girl power-sange, du har brug for på din playliste

Man kan for eksempel fejre dagen med en lækker brunch, en god lang gåtur sammen, eller en helt fænomenal filmaften med sin veninde.

I år falder Galentine’s Day på en lørdag, og det gør kun mulighederne for en hyggelig aften med en masse film større.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Harry Styles skal være med i en ny film med denne ’The Crown’-stjerne

Se med i galleriet herunder, hvor vi har samlet 7 af de mest ikoniske film, der er perfekte til en pigeaften.  

Psst… Vidste du, at I stadig kan se film sammen, hvis I ikke har mulighed for at holde en fysisk pigeaften? Med Google Chrome-funktionen Teleparty, kan I se både se Netflix, Disney+, Hulu og HBO. Så er det bare om at komme i gang med at fejre Galentine’s Day virtuelt.

De 7 bedste film til pigeaften