Helbred & balance

Træt af træning og slankekure

Af Emilie Kjær Hansen 4. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Kære Gud, hvis du ikke kan gøre mig tyndere, så gør i det mindste mine veninder tykkere.

Fed, fed, fed. Det er det eneste, der går i gennem tusindvis af teenagepigers hoveder, men hvad skal vi gøre ved det?

Læs også: Elsker du (ikke) din krop?

Ja, vi kan gå på et tons slankekure og spise så lidt som en 2-årig, men alle ved, at vi ville snyde i sidste ende. Når sulten melder sig, og vi bare ikke kan få flere af de skide gulerødder ned, styrter vi hen til skabet, flår chokoladen ud og propper den i os, som om vi aldrig havde fået mad før. Og bagefter bebrejder vi os selv og spiser mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Styrer maden dit liv?

Problemet vokser, og vi prøver mere og mere. Fitness tiltrækker og kommer i sidste ende til at isolere os fra resten af verden. Lange endeløse timer bliver brugt på en kondicykel, hvor vi cykler, som om fanden var efter os. Resultatet bliver derefter, at vi kommer hjem, er sultne og spiser endnu mere.

Hvad skal der blive af os? Jo det kan alle de fitnessfolk svare på. De giver os et kostskema og forventer, at vi skal følge det fuldt ud… Men hvad med tøseaftenerne hjemme hos pigerne, hvor sushi bliver afløst af chokoladebudding? Eller det ton konfirmationer man skal til, hvor man bliver fedet op af tjenerne, som simpelthen ikke vil lade én spise i fred? Det tager de ikke lige hensyn til. Det gør de nemlig ikke, fordi de ligesom har levet deres liv, og nu går alt bare op i fitness.

Læs også: Har din veninde en spirseforstyrelse?

Lektierne bliver en fjern drøm, og det gør venner og veninder med tiden også. Det eneste tidspunkt, hvor man ser sine veninder, er i skolen, og så sammenligner man sig selv med alle de små nips, som stadig køber tøj i børneafdelingen i H&M. Når man så kommer hjem, og selvværdet lige har ramt minus 1000, løber man ned til fitness, og så begynder alt forfra.

Ærlig talt kan man måske ikke gøre noget ved det. Når man så endelig er i centeret med veninden, kommer man jo altid til at bruge pengene på mad i stedet for tøj. Men så er problemet bare, når man ingen penge har tilbage og står med sit Matas gavekort og tigger ekspedienten om en Kaj kage. Så er spørgsmålet bare: tar' de Matas gavekort?

Læs også: Tips til at få et bedre selvværd

I sidste ende, hvorfor så ikke bare være, som vi er og leve livet så godt, som vi nu kan?

Læs flere blogs fra læserne

MestLæste