Helbred & balance

Kropsidealer - Jeg er utilfreds med min krop

Af Camilla 27. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Overalt ser jeg piger brokke sig over, at de er overvægtige, og de er fuldkomne opsatte på at få en flad mave og bare være tynde.

Som alle andre piger på min alder, hader jeg min krop; mine ribben og kraveben stikker underligt ud, mine bryster er små, mine skuldre er benet…

Det ligger til min familie at være spinkelt bygget og være tynd i ungdommen. Fysisk er jeg så rask, som jeg kan blive; min hjerterytme er normal, mit stofskifte er normalt, mit blodtryk er normalt. Det eneste fysiske problem, jeg har, er, at jeg lider af dårlige blodcirkulation. Derfor er mine hænder og fødder altid kolde og en anelse lilla. Det er kun et psykisk problem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Elsker du ikke din krop?

Jeg har altid syntes, jeg var for tynd. Dette skyldes min konstante sammenligning med folk og mediernes påvirkninger. Utallige dameblade har lavet artikler, der handler om, at mænd foretrækker kvinder med former og "sul" på kroppen, og hvordan tynde mennesker kun er tynde, fordi de udsulter sig selv.

Dette har fået min egen opfattelse af min krop til at blive værre. Alle mennesker af hunkøn vil jo gerne være sexet, om det så er for at tiltrække det modsatte eller samme køn er ligegyldigt. Vi er konstant kritiske omkring os selv og VIL være perfekte (et ord jeg personligt hader).

Læs også: Få en flot krop.

"Det narcissistiske menneske sætter sine egne behov forrest i køen og sig selv i centrum. Yderpunkterne: almagt(optimist) på den ene side og afmagt(pessimist) - dette betyder, at man går fra at have det rigtig godt til at have det rigtig skidt konstant. Følelsen af indre tomhed er også en del af afmagten. Man skifter mellem aggression og depression. Mennesket er meget sårbart og skrøbeligt i det senmoderne samfund." Jeg mener denne ideologi er grunden til vores besættelse af at være perfekte.

Jeg har gået til en diætist nede hos min lokale læge i en måneds tid nu, og jeg er i gang med at tage på. Jeg spiser mere mad bestående af planteolier - altså mad med mono- og polyumættet fedtsyrer i. Jeg skal så snart, jeg får løn, meldes ind i Fitness World for at tage muskler på, da muskler vejer mere end fedt.

Læs også: Bliv ven med din krop.

Jeg vil også sige, at jeg har "fedt" på kroppen. Det tror man bare ikke, da det ikke er tydeligt.

Tak, hvis I har læst hele indlægget. Dette er et meget vigtigt og sart emne for mig.

Hilsen Camilla - tjek min egen blog her: hunguponfashion.blogspot.com

MestLæste