Skønhed

Få en sund krop

Af Line Sølvhøj Jensen, Foto: Shutterstock 9. juli 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have en sund krop? Der er rigtig mange ting, du kan gøre for at få en rigtig flot krop. Læs med her!

Her får du ti tips til, hvordan din krop bliver flot fra top til tå:

1. Det lyder måske sjovt, men det er en god idé at lave ansigtsgymnastik. Du træner nemlig dine muskler i ansigtet og mindsker risikoen for at få rynker senere. Når du laver ansigtsgymnastik, skal du spærrer øjnene helt op, gave og ellers bare lave alle de grimasser, du kan finde på.

2. Sørg for at få godt med søvn. Din krop og især dit ansigt afspejler, hvis ikke du får sovet nok. Faktisk skal teenagere sove mellem otte og ti timer i døgnet.

3. Sørg for at være renlig. Gå i bad hver dag og børst dine tænder. Man kan se på din krop, hvis du plejer den og passer godt på den.

4. Brug creme, når du har været i bad, for så får du en rigtig fin og sund hud at se på. Husk også at pleje dine fødder ved at tage fodbad og smøre dem ind i en god fodcreme.

5. Din krop afspejler, hvad du spiser. Hvis du spiser chips hver dag, så kan du garanteret se det på din krop. Det er nemlig meget fedt i chips, og så bliver din hud også fedtet. Derfor skal du spise sundt og sørge for, at det, du spiser, er varieret. Din krop har brug for både kød, kartofler, brød, frugt, grøntsager men også sukker og fedt i mindre portioner.

6. Sørg for at drikke godt med væske. En tommelfingerregel er, at man skal drikke 1½-2 liter om dagen. Selv om det lyder af meget, så har din krop brug for det.

7. Lav øvelser, der styrker din krop og dine muskler. Du kan for eksempel lave mavebøjninger og træne dine armmuskler ved at løfte ting som vandflasker og bøger. Lav 20 øvelser tre gange om ugen.

8. Hvis du vil have en flot bagdel, så spænd i dine balder, når du går.

9. Ret ryggen, når du sidder og går. Du får nemlig både en stærkere og sundere ryg, men det ser også meget pænere ud, når du retter din ryg op.

10. Sørg for at få 30 minutters motion om dagen. Det tæller både, når du cykler, løber, går, danser, står på rulleskøjter og hvad du ellers kan finde på. Det er rigtig godt, hvis du kan få din puls op, så du sveder, to gange om ugen.

MestLæste