Efterårsferie
Vi Unge

9 ting, du skal nå i din efterårsferie

Af Sisse Tvegaard Andersen 12. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Glæd dig! Din efterårsferie bliver den bedste uge!

Lige om lidt har du fri i en hel uge, men hvad skal du bruge tiden til? Det finder du ud af nu, for her får du den ultimative to-do-liste, der gør din efterårsferie både hyggelig, spændende og sjov.

Det skal du nå i din efterårsferie

1. Hold den hyggeligste venindeaften

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Invitér dine yndlingspiger hjem til en spilaften, hvor I dyster mod hinanden i sjove og skøre spil. I vælger selv, om det skal være ”Tegn og Gæt”, ”Twister” eller måske det sjove spil "Hint"?

Læs også: Efterårsferie med din flirt? Det skal I lave

2. Læs en hel bogserie

Endelig har du tid til at læse en hel bogserie fra start til slut, så nu er der bare at beslutte sig for, om du er til "To All the Boys I've Loved Before", ”After”-serien eller måske Zoe Suggs bøger om ”Girl Online”.

3. Smut i biografen

Når det er skyet og regnfuldt udenfor, er der bare ikke noget bedre end at sætte sig godt til rette i et biografsæde og blive fuldstændig opslugt af en god film.

4. Gå kage -amok

Så skal der bages! I efterårsferien har du masser af tid til at prøve en ny cookie-opskrift eller til at bruge tid på at pynte de sødeste muffins. Spørg din far eller mor, om de vil være med. På den måde får du også lidt kvalitetstid med familien.

5. Tag i forlystelsespark

Der er ikke lang tid til Halloween, og flere af landets forlystelsesparker går all in på uhyggelig stemning. Overtal dine forældre til en tur i Tivoli eller Legoland, og bliv skræmt over spøgelser, edderkopper og freaky græskarmænd.

6. Få styr på dit efterårslook

Trænger din garderobe til et lille eftersyn, nu hvor vejret ikke længere er til denimjakker og bare ben? Ryd op i dit tøj, og find ud af, om du mangler noget, der kan holde dig varm i den kolde tid. Har du brug for inspiration til et vinterjakkekøb? Så skal du have fat i Vi Unge, hvor vi viser de allerfineste frakker og jakker.

7. Lav om på dit værelse

Du behøver ikke nødvendigvis at give dit værelse den helt store makeover – selv små ændringer kan give et helt nyt look. Ryd op i dine bunker, hæng nye plakater på væggene og lav en fin udstilling af dine neglelakker.

Læs også: Find en frisure til efteråret

8. Kom ud i naturen

En lang gåtur i skoven giver dig ro i hovedet og et smil på læben. Prøv at droppe musikken i ørene og sæt mobilen på lydløs, så du kan koncentrere dig om at se, høre og dufte, hvad der sker omkring dig. Og når du kommer hjem, er det tid til varm kakao!

9.Spa derhjemme

Efterårsferien er det perfekte tidspunkt at forkæle dig selv med et fodbad, en ansigtsmaske eller et langt skumbad. Gå all in på spa-stemningen ved at hoppe i en badekåbe, sætte noget stille musik på og lav en sund smoothie.

I galleriet får du endnu flere idéer til at få det bedste efterår ever:

detperfekteefterår

Tag din BFF under armen og gå en lang tur i skoven, hvor I nyder det smukke syn af de falmede efterårsblade. Kast med dem, spark til dem eller lav sprællemænd i dem, indtil I er helt forpustede. Når I har fået fine, røde kinder, kan I med god samvittighed slappe af med en lun plaid, varm kakao og et par afsnit af jeres yndlingsserie!
Efteråret er der perfekte tidspunkt at få et crush på. Tanken om, at du får ham den søde at se i skolen, gør det nemlig meget nemmere at stå op, når det er mørkt og koldt om morgenen. Og hvis du scorer ham, så har du jo en, du kan kramme på kolde efterårssøndage. Bonus!
Er du allerede skoletræt? Gør dagene mere udholdelige ved at planlægge, hvad du skal lave i din efterårsferie! Måske skal du på tur med din familie, eller måske skal du holde en nice sleepover for dine søde veninder? Det vigtigste er, at du har noget at se frem til.
Dårlig samvittighed gør det vildt svært at nyde efteråret! Sæt en søndag af til at lave alle de lektier, du er bagud med. Når du har gjort det, så gør det til en vane at lave lektierne, så snart du får dem for. På den måde får du aldrig dårlig samvittighed!
En af de bedste ting ved vinterhalvåret er alle de nice fester. Halloween er den første i rækken, og det er aldrig for tidligt at gå i planlægningsmode! Skal du være sej heks, pæn prinsesse eller noget mere utraditionelt som cool Katniss Everdeen eller en sød minion? Der er uendelige muligheder! Få mere inspiration til din udklædning her.
Når du bevæger dig, frigiver din krop hormonet endorfiner, der gør dig vildt glad i låget. Derfor kan træning være det perfekte våben mod den vintertristhed, der kan ramme en, når dagene bliver kortere. Det tager 21 dage at skabe en ny vane, så hvis du træner to gange om ugen tre uger i træk, har du skabt en vildt sund vane, der holder resten af året!
Der er selvfølgelig dage, hvor vinden rusker og regnen pisker, og efteråret er alt andet end perfekt. På de dage er det helt okay at glæde sig rigtig meget til forår og sommer. Fordriv tiden ved at lave en scrapbog med dine yndlingsminder fra sommeren. Det kan være dig og din venindes fjollede strandselfies, et papir fra din yndlingsis eller en billet fra Tivoli, som du har gemt.
Det kan godt være, at dine sommerkjoler, søde sandaler og tynde trøjer er pakket langt væk, men til gengæld er det tid til at hive dine lækre læderleggings, uldne trøjer og smukke støvler frem igen. Enhver fashionista ved, at efteråret er det perfekte tidspunkt at eksperimentere med seje looks, fordi du kan lege med lag på lag og materialer, der ville få sveden til at løbe på en sommerdag. Og man kan altså se ret nice ud med vanter og hue!