Har du bunkevis af undskyldninger parat over for dig selv, når det gælder en sundere kost og mere motion? Du er ikke den eneste, og derfor har vi samlet nogle råd til at slippe af med de dårlige undskyldninger.

Jeg har ikke tid
Du har sikkert rigtig travlt med skole, lektier og veninder, og føler måske ikke, at du har tid til at dyrke motion. Men hey, den gode nyhed er, at det har du! Du skal nemlig bare lære at tage dig tid til det. Tag dine veninder med ud og dyrk motion, eller gør det om eftermiddagen, hvor du alligevel bruger tiden på facebook eller på at se tv-serier. Du får mere energi af at dyrke motion, og måske føler du endda, at du får mere ud af din aften.

Læs også: Sådan kan du træne gratis.

Jeg kan ikke finde ud af det
Hvis ikke du tror på dig selv, så sker der ikke noget. Fortæl dine forældre og dine veninder, at du gerne vil være mere sund, og tro så på, at du godt kan. Det handler bare om at ændre dine vaner, og det kan du sagtens.

Læs også: Sund burger til frokost.

Jeg kan ikke lide noget sund mad
Du er måske ikke til kogte bønner og spinat, men der findes mange andre sunde ting, du kan spise. Hvad med en smoothie, lækre salater, gulerodsstave med avokadodip, nybagt rugbrød med masser af kerner i, bær, ananas, melon eller måske sund fastfood?Jeg kan simpelthen ikke lade være med at spise slik
Når dit blodsukker falder, får du lyst til at spise noget sødt. Derfor er det en god idé at spise mange måltider i løbet af dagen, så din krop ikke når at blive lækkersulten. Hvis du slet ikke kan lade være med at spise noget sødt, så snup en sød frugt, tørret abrikos eller et stykke mørk chokolade.

Jeg kan alligevel ikke holde det
Hvis du stiller alt for store krav til dig selv, som at du slet ikke må spise slik, eller at du skal løbe fem kilometer uden pause, så er det helt sikkert, at du ikke kan overholde det, for det er din krop slet ikke klar på. Du skal langsomt vænne din krop til at leve mere sundt. Start for eksempel med ikke at spise slik i hverdagene, men giv dig selv lov i weekenderne. Vil du gerne løbe, så tag en tur, hvor du både går og løber, så du hverken mister gejsten eller risikerer at få løbeskader.

Læs også: 10 nemme genveje til sundhed.

Jeg er for doven
Skriv ind i din kalender, hvornår du skal træne, og husk, at det også tæller, når du er i svømmehallen med dine veninder, cykler eller går tur med hunden. Prøv også at skrive nogle ideer ned til en sund madpakke og lækre mellemåltider.Jeg taber mig jo alligevel ikke
Når du begynder at leve mere sundt, så betyder det ikke nødvendigvis, at du taber dig. Måske får du flere muskler (for det vejer jo mere end fedt), eller også kan du bare ikke se de forandringer lige med det samme, som sker inde i din krop. Drop vægten og tænk i stedet på, at hver en forandring, du laver, er positivt for din krop.

Læs også: Hold dig sund og skøn i skolen.

Det er bare så hyggeligt med slik, chips og kage
Du forbinder sikkert hygge med en masse usunde sager, men er det ikke lige så hyggeligt med frugtspyd, smoothies, hjemmebagte grovboller og nødder? Det vil dine veninder helt sikkert synes.