10 tricks til at slippe for kemi i hverdagen

1. I din mad

Der sidder masser af sprøjtegifte og pesticider på ikke-økologisk frugt og grønt. Derfor skal du altid skylle de sunde sager grundigt, inden du spiser dem - og vælg økologisk, når du kan. 

2. I tuscher

Det er usundt at indånde spritdampe, så nøjes med at bruge sprittuscher, når det er nødvendigt og luft grundigt ud.

3. I parfume

Der er parfume i rigtig mange ting - og du kan risikere at få kontaktallergi af det. Skru ned for brugen af parfume, og hold vejret, når du sprøjter parfume på.

4. I levende lys

Stearinlys forurener med sod og partikler og kan øge risikoen for astma og bronkitis, så brug altid kun lys af ren stearin, og giv værelset en ordentlig udlufter, når du har haft lys tændt.

Læs også: Tjek dine skønhedsprodukter for kemi

5. I dit tøj

Der bliver brugt masser af kemi i tøjproduktion, og du skal derfor altid vaske dit nye tøj, inden du tager det på. Du kan også vælge tøj, der er lavet af økologisk bomuld, eller som er Øko-Tex-mærket.

6. I din computer

Din computer indeholder kemiske stoffer, som langsomt fordamper ud i rummet. - Endnu en god grund til at huske at lufte ud på dit værelse flere gange hver dag!

7. I dine beautyprodukter

Dine beautyprodukter er tilsat konserveringsmiddel, så de ikke rådner. Nogle af disse er mistænkt for at være hormonforstyrrende! Vælg derfor beautyprodukter uden såkaldte parabener - og også gerne uden parfume!

8. I din hårfarve

Det siger næsten sig selv, at hårfarve indeholder masser af kemi. Derfor er det bedste du kan gøre at gå efter striber i stedet for helfarvning, skyllefarve i stedet for permanent farve og at undgå, at hårfarven rører ved din hud og hovedbund. Eller endnu bedre: At undgå at farve hår!

9. I køkkenrullen

Køkkenrulle er tit lavet af genbrugspapir - for eksempel aviser - og det er jo SÅ godt for miljøet, men hvis du skal duppe bacon eller pomfritter af for ekstra fedt, risikerer du altså at få kemirester fra gammel tryksværte og kemikalier fra aviserne ind i kroppen. Ad!

Læs også: Har I dårlig kemi, når I kysser?

10. I din drikkedunk og madkasse

Nogle drikkedunke og madkasser indeholder PBA og phthalater, og begge ting kan være hormonforstyrrende. Heldigvis findes der masser af alternativer uden skadelig kemi, så du kan spise frokost og drikke vand med god samvittighed. 

Har du fået lyst til at blive ENDNU sundere? Så få 9 tips i galleriet nedenfor!

9 små tips, der gør dig meget sundere