Alle kender vist følelsen af at mangle noget, når mobilen ikke er i lommen og af at have behov for at være online konstant ... Men for nogle unge tager det så meget overhånd, at de har brug for hjælp til at få styr på deres afhængighed af nettet. Det fortæller psykologer, der får besøg af flere og flere net-afhængige unge, ligesom steder, der hjælper unge med online-afhængighed får masser af henvendelser. 

De unge, der er afhængige af nettet, føler sig kun glade, når de spiller på nettet, og de hellere vil være i en virtuel verden end i den virkelige. Men det er ikke så smart, fortæller psykolog Mette Richter til MetroXpress. Det er nemlig i den virkelige verden, at man lærer at få venskaber og lærer at leve sig ind i andre menneskers følelser. Hvis man er afhængig af nettet, kan man risikere at ende med at blive socialt hæmmet.

Læs også: Er du ramt af afhængighed af Instagram?

Samme tendens har Betina Hammer, der arbejder med børn og unge, der er afhængige af nettet i København, oplevet, fortæller hun til MetroXpress: 

- Spillene kan give problemer med at passe skole, uddannelse og arbejde. (...) Under vores forløb herinde bliver de unge bevidste om, at det blandt andet er usikkerhed, som får dem til at foretrække den virtuelle verden.

Læs også: Tjek, om du lider af afhængighed af Snapchat!

En talsmand fra Center for Ludomani fortæller, at han synes, man skal passe på med at kalde børn og unge, der spiller meget computer, for afhængige, men han synes også, det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle unge gemmer sig i den virtuelle verden, fordi de har problemer i den virkelige verden ...

Det er altså ret trist at tænke på, synes vi. Kender du nogen, der er afhængige af nettet?

Kender du kun din flirt fra nettet? Få masser af gode tips i galleriet herunder ...

Jeg kender kun min flirt fra internettet