astrid olsen
Kendte

YouTuberen Astrid Olsen: Mine tips til mere selvtillid og bedre selvværd

Af Marie Søndergaard 29. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Seje Astrid har netop udgivet en bog om at tro på sig selv og sin stil. Læs vores lille interview med YouTuberen her!

Du kender sikkert allerede YouTuberen Astrid Olsen, men vidste du også, at hun netop har udgivet bogen ”Tro på dig selv og din stil”? Det er en mode- og skønhedsbog med en masse personlige erfaringer fra 17-årige Astrid, og i forbindelse med bogen har vi lavet et lille interview med hende. Læs det herunder!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ærlige Zoella: Så slem er min angst

Du forklarer i bogen, at du både har været queen bee i en gruppe, men også en outsider. Hvad har du lært om dig selv i forbindelse med de to forskellige roller, du har haft?

- Jeg synes virkelig, at jeg har lært meget. Jeg tror faktisk, jeg lærte mest i transitionen fra queen bee til outsider. Jeg blev klogere på, hvem jeg selv var, og hvad der egentlig var vigtigt for mig – også i forhold til venner. Hvilke venner jeg gerne vil færdes med, og hvilken ven jeg gerne selv vil være. Jeg lærte i hvert fald, at man ikke skal gå på kompromis med ens værdier bare for at blive mere populær.

Hvad er dine bedste tips til at få mere selvtillid og bedre selvværd? Hvad har virket for dig?

- Overordnet vil jeg sige at snakke med min mor! Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre alt for meget, der står i bogen, men min mor har været kilden til at give mig en bedre viden om selvtillid og selvværd. Så mit tip er, at man først skal forstå, hvad forskellen på selvtillid og selvværd egentlig er, og hvad de rent faktisk betyder – derfra kan man virkelig arbejde på det.

Læs også: Kristine Sloth: Jeg deler ikke alt på min kanal

Hvordan får man modet til at vise, hvem man er, i stedet for at forsøge at passe ind?

- Hm, det her emne har jeg også taget meget op i bogen. Jeg kan kun snakke fra egen erfaring, men det her handler også ekstremt meget om selvtillid og selvværd. Så snart man begynder at dyrke det, der virkelig gør en glad og selvtilfreds, så får man et helt andet syn på livet – det kan godt være, det lyder voldsomt. Man behøver ikke at have selvtillid for at tage de sko på, som man længe har gået og tænkt på at gøre. Det skaber derimod selvtillid at gøre det. Så det handler egentlig i bund og grund ikke om, at du skal samle dig mod til det, du skal bare gøre det, og jeg lover dig, så snart du har taget bare ét skridt, så kan du se, hvad jeg mener.

Hvorfor tror du, at du har fået så meget succes på YouTube?

- Puha, det er altid et svært spørgsmål, som jeg endda også stiller mig selv. Jeg vil endnu ikke mene, at jeg har fået decideret succes på Youtube – jeg mener stadig, der er et langt stykke endnu. Men det betyder ikke, at jeg ikke er fuldstændig målløs over, hvor mange der gider at følge mig, og jeg er SÅ taknemmelig for alle mine følgere. Jeg synes dog, at jeg har fået succes med ”mit brand”. Jeg har hele tiden holdt fast i at køre min egen stil, at lave mine egne videoer og være 100 procent mig selv, og det er lykkes – og jeg tror, det er derfor, at jeg har fået ”succes”. Hvis man kan give noget, der ikke er set før, samt møde folk hvor de er.

Herunder kan du læse, hvordan du får succes på YouTube!

SådanbliverduYouTube-stjerne

- Det fede ved YouTube er, at du kan vælge lige det emne, du har lyst til, lige meget hvor fjollet det er. Beauty er kæmpestort, men jeg laver også videoer om at være teenager, om dating og skøre videoer, hvor jeg bare finder på noget sjovt.
- Folk elsker, når det føles autentisk og troværdigt, så husk at være dig selv. Hvis du kun går ind i det for at få succes, kommer du ikke til at få det.
- Da jeg startede, var mit kamera ikke det bedste, og jeg plejede at filme om aftenen med min bordlampe som den eneste belysning. Så mit råd vil helt klart være, at du optager med et kamera i okay kvalitet, og gør det om dagen med et naturligt lys fra et vindue.
- Det er vigtigt, at du uploader mange videoer, og gerne så ofte du kan. Det betyder også, at du bliver nødt til at elske at gøre det hårde arbejde, for du kommer til at klippe dine videoer selv, og det kan godt være et stort pres - så du skal helt klart have en passion for at lave videoer.
- Det kræver lidt tid og tålmodighed at blive en mester til at lave videoer, men YouTube er faktisk ret simpelt at bruge. Jeg er ikke lige så teknisk god som andre YouTubere, men jeg er selvfølgelig bedre end mine bedsteforældre. Når jeg har et teknisk problem, plejer jeg bare at søge på Google, og så får jeg som regel svar på mit spørgsmål.
- Selv om du kun har fem abonnenter, skal du huske at have fokus på dit publikum og lave godt indhold til dem. Så længe du har det sjovt med det, er det det eneste, der betyder noget.

MestLæste