Du kender sikkert allerede YouTuberen Astrid Olsen, men vidste du også, at hun netop har udgivet bogen ”Tro på dig selv og din stil”? Det er en mode- og skønhedsbog med en masse personlige erfaringer fra 17-årige Astrid, og i forbindelse med bogen har vi lavet et lille interview med hende. Læs det herunder!

Læs også: Ærlige Zoella: Så slem er min angst

Du forklarer i bogen, at du både har været queen bee i en gruppe, men også en outsider. Hvad har du lært om dig selv i forbindelse med de to forskellige roller, du har haft?

- Jeg synes virkelig, at jeg har lært meget. Jeg tror faktisk, jeg lærte mest i transitionen fra queen bee til outsider. Jeg blev klogere på, hvem jeg selv var, og hvad der egentlig var vigtigt for mig – også i forhold til venner. Hvilke venner jeg gerne vil færdes med, og hvilken ven jeg gerne selv vil være. Jeg lærte i hvert fald, at man ikke skal gå på kompromis med ens værdier bare for at blive mere populær.

Hvad er dine bedste tips til at få mere selvtillid og bedre selvværd? Hvad har virket for dig?

- Overordnet vil jeg sige at snakke med min mor! Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre alt for meget, der står i bogen, men min mor har været kilden til at give mig en bedre viden om selvtillid og selvværd. Så mit tip er, at man først skal forstå, hvad forskellen på selvtillid og selvværd egentlig er, og hvad de rent faktisk betyder – derfra kan man virkelig arbejde på det.

Læs også: Kristine Sloth: Jeg deler ikke alt på min kanal

Hvordan får man modet til at vise, hvem man er, i stedet for at forsøge at passe ind?

- Hm, det her emne har jeg også taget meget op i bogen. Jeg kan kun snakke fra egen erfaring, men det her handler også ekstremt meget om selvtillid og selvværd. Så snart man begynder at dyrke det, der virkelig gør en glad og selvtilfreds, så får man et helt andet syn på livet – det kan godt være, det lyder voldsomt. Man behøver ikke at have selvtillid for at tage de sko på, som man længe har gået og tænkt på at gøre. Det skaber derimod selvtillid at gøre det. Så det handler egentlig i bund og grund ikke om, at du skal samle dig mod til det, du skal bare gøre det, og jeg lover dig, så snart du har taget bare ét skridt, så kan du se, hvad jeg mener.

Hvorfor tror du, at du har fået så meget succes på YouTube?

- Puha, det er altid et svært spørgsmål, som jeg endda også stiller mig selv. Jeg vil endnu ikke mene, at jeg har fået decideret succes på Youtube – jeg mener stadig, der er et langt stykke endnu. Men det betyder ikke, at jeg ikke er fuldstændig målløs over, hvor mange der gider at følge mig, og jeg er SÅ taknemmelig for alle mine følgere. Jeg synes dog, at jeg har fået succes med ”mit brand”. Jeg har hele tiden holdt fast i at køre min egen stil, at lave mine egne videoer og være 100 procent mig selv, og det er lykkes – og jeg tror, det er derfor, at jeg har fået ”succes”. Hvis man kan give noget, der ikke er set før, samt møde folk hvor de er. 

Herunder kan du læse, hvordan du får succes på YouTube!

Sådan bliver du YouTube-stjerne