Kendte

Ærlige Zoella: Så slem er min angst

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 15. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hun har tidligere afsløret over for sine otte millioner følgere på Youtube, at hun lider af angst. Nu taler Zoella ud om de panikanfald, hun døjer med dagligt, i håb om at hjælpe andre.

25-årige Zoe Sugg - bedst kendt som Zoella – har aldrig lagt skjul på, at hun lider af angst, men i et nyt blog-indlæg for magasinet Glamour uddyber hun nu, hvor slem hendes lidelse egentlig er.

- Jeg har lidt af angst, siden jeg var 14 år. I starten fik jeg symptomer i situationer, hvor jeg følte mig fanget. Mit hjerte begyndte at hamre, jeg fik kvalme og åndedrætsbesvær. Det var som om rummet klemte sig sammen om mig, fortæller Zoella og fortsætter:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Angst er en kæmpestor del af mit liv, og jeg døjer med den hver eneste dag. Somme tider er den så slem, at jeg får et panikanfald med det samme, jeg åbner øjnene, og så kan jeg slet ikke overskue at stå ud af sengen.

Læs også: Sådan bliver du YouTube-stjerne

Selvom Zoella indrømmer, at hun ikke har fuldstændig kontrol over sin angst, har hun efterhånden lært, hvordan hun kan holde den nede.

- Det er meget vigtigt for mig at få nok søvn og tid til mig selv, så jeg ikke bliver for stresset. Nogle gange hjælper det også at dyrke lidt motion. Jeg elsker for eksempel at starte dagen med at danse rundt til min yndlingsmusik.

Læs også: Zoellas bog sælger hurtigere end Harry Potter

Til slut opfordrer Youtube-stjernen alle til at søge hjælp, hvis de har symptomer på angst.

- Vi har brug for at bryde tabuet omkring psykiske lidelser og for at gøre det, bliver vi nødt til at tale mere om dem.

Vi synes, at det er supersejt af Zoella at sætte fokus på angst, og vi er helt enige i, at det er vigtigt at tale med nogen, hvis man oplever nogle af symptomerne.

Tjek de YouTube-stjerner, vi følger, i galleriet herunder.

DemskaldufølgeYouTube

Amerikansk-vietnamesiske Michelle Phan laver vildt seje beautyvideoer, og så laver hun nogle ret seje ”trend reports”, hvor hun gennemgår tidens hotteste trends. Følg hende her.
Bethany Mota er en amerikansk YouTube-blogger, der især laver seje DIY- og indretningsvideoer. Som barn blev hun mobbet meget, og mange af hendes videoer handler derfor om at sige fra overfor hate og mobbere. Følg hende her.
Amerikanske Connor Franta er umulig ikke at holde af, når man ser hans seje og sjove videoer om alt fra kærlighed til sketches. Følg ham her.
Kristine Sloth er den største YouTube-blogger i Danmark. Hun bor i Aalborg, og hun laver især mange videoer om skønhedsprodukter, men hun taler også en del om mobning og veninder. Følg hende her.
Tyler Oakley kalder sig selv for professionel fangirl. Han laver videoer om homoseksualitet, interviews med kendte og sjove indslag med andre videobloggere. Følg ham her.
Zoella, der i virkeligheden hedder Zoe Sugg, er en britisk YouTube-blogger, og hvis du har set bare en af hendes videoer, så ved du, at hun er vildt sjov og supersød. Hun laver alt fra shoppevideoer og makeup-guides til kæreste-tags med YouTube-bloggeren Alfie Deyes, som hun bor med. Følg hende her.
PewDiePie, der rigtigt hedder Felix og er svensker, var en af de første bloggere, der blev helt store på YouTube. Han laver flest videoer om spil og gamingkulturen. Følg ham her.
ThatcherJoe, der rigtigt hedder Joe Sugg, er bror til Zoella, men han er selv en vildt dygtig videoblogger! Han laver de sjoveste kendisparodier og nogle ret vilde udfordringsvideoer. Følg ham her.
Cassandra er en amerikansk beautyblogger, der blandt andet er kendt for sine modige videoer, hvor hun viser sin urene hud frem og viser, hvordan man dækker sine bumser. Følg hende her.
Alfie Deyes er kæreste med Zoella, men han har også sin egen YouTube-blog, PointlessBlog. Følg ham her.

Læs mere om

MestLæste