Skønhed

Tutorial: Supercreepy dukke-makeup

Af Stine Kærsgaard 16. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du styr på Halloween-kostumet? Ellers kan du blive inspireret til at lægge uhyggelig dukke-makeup her!

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal klæde dig ud som til Halloween, kan du måske finde inspiration i den her makeup-tutorial. YouTuberen Nicol Concilio viser nemlig, hvordan du lægger en virkelig creepy dukke-makeup.

Læs også: Makeup for begyndere

Vi synes, det ser superscary og livagtigt ud! Kunne I finde på at tage udfordringen op til Halloween?

Læs også: Sådan får du #nofilter makeup

Se hele tutorialen her. Hvis du vil springe introen over, så begynder Nicol at lægge makeup efter 1.20.

I galleriet kan du læse om alt, du skal vide om Halloween:

AltduskalvideomHalloween

Halloween, der også kaldes Allhalloween, All Hallows' Eve og All Saints' Eve, bliver fejret hvert år den 31. oktober.
Shutterstock
Ordet ”Halloween” blev første gang brugt tilbage i 1745 af kristne.
Shutterstock
Den 31. oktober er den første af tre sammenhængende dage, der er dedikeret til at huske de døde.
Shutterstock
Nogen mener, at grænsen mellem vores verden og livet efter døden bliver mere utydelig i de tre dage, og derfor begyndte man i gamle dage at bære masker, så man ikke ville blive ”fundet” af en død sjæl.
Shutterstock
”Trick or Treat”, hvor især børn går fra dør til dør og beder om slik, siges at stamme fra en gammel engelsk tradition, hvor gadekunstnere gik fra netop dør til dør for at optræde. ”Trick or Treat” blev første gang set i USA i 1930’erne, og meningen er, at man laver ballade, hvis man ikke får slik.
Shutterstock
Selve udklædningen omkring Halloween så man første gang i Skotland i slutningen af 1900-tallet. Først var det mest almindeligt at klæde sig ud som noget overnaturligt, men nu er det også meget normalt, at man forestiller superhelte, filmkarakterer og andre i den stil.
Shutterstock
I Danmark plejede vi at holde allehelgensaften dagen før den første søndag i november. Det er dog flere hundrede år siden, at den dag blev afskaffet, og nu er vi så begyndt at fejre efter den amerikanske tradition den 31. oktober.
Shutterstock
Det er ikke helt klart, hvor traditionen med at skære i græskar stammer fra, men nogen siger, at det er fra en gammel historie om bondemanden Jack, der altid drillede Djævlen, som straffede ham ved at få Jack til at vandre rundt med et stykke brændende kul. Jack lavede en majsroe om en til lygte, så han ikke ville brænde sine hænder, og det er så senere blevet til et græskar.
Shutterstock
Man forbinder tit farverne orange og sort med Halloween. Orange er et symbol på efterår og høst, mens sort er et symbol på død og mørke.
Shutterstock
Engang troede piger fra Skotland, at de ville se et omrids af deres fremtidige mand, hvis de hang lagner foran pejsen på Halloween. Andre troede, at de ville se ham, hvis de kiggede i et spejl, mens de gik ned ad en trappe, når det var Halloween.
Shutterstock
En gammel historie siger også, at hvis man tager sit tøj omvendt på og går baglæns på Halloween, vil man se en heks, når klokken slår midnat!
Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste