Skønhed

Makeup for begyndere

Af Cecilie Rosfort-Nees 6. juni 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alle kan finde ud af at lægge lipgloss, men har du lige så nemt ved at tage foundation, øjenskygge og mascara på?

Sådan tager du foundation på:

1. Det vigtigste er, at din foundation matcher din hud perfekt. Spørg om hjælp til at finde den perfekte farve i butikken - det er ikke spor pinligt, og ekspedienterne vil faktisk hellere end gerne hjælpe dig.
2. Læg din foundation på med en foundationpensel eller med dine (rene) hænder.
3. Start omkring næsen, og arbejd farven udad.
4. Vær grundig med at blende farven, og tjek det færdige resultat i et spejl, inden du går hjemmefra.
5. Sæt prikken over i'et med concealer de steder, du har lidt ekstra at skjule.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan fikser du dit makeup-fail

Sådan tager du øjenskygge på:

1. Start med at gøre huden på dine øjenlåg pæn og ensartet med concealer eller en øjenskyggebase.
2. Vælg, hvilken farve øjenskygge du er til. Hvis du ikke er vant til at gå med øjenskygge, er det altid en sikker vinder med en lysegrå eller beige.
3. Du kan lægge øjenskyggen på med fingerspidserne eller med en lille pensel.
4. Læg øjenskyggen på hele øjenlåget eller som en bred liner tættest på vippekanten.
5. Sørg for at blende overgangene flot, så øjenskyggen ikke slutter som en skarp streg nogen steder.

Læs også: Stjernernes flotte øjenmakeup

Sådan tager du mascara på:

1. Du kan få mange forskellige mascaraer - nogle gør dine vipper længere, nogle gør dem tykkere.
2. Hvis du også vil have mascara på de nederste vipper, så start med dem, så smitter de øverste nemlig ikke af på huden, mens du bagefter tager mascara på de nederste.
3. Læg mascara på ved at holde mascarabørsten helt ind til vipperoden. Lad langsomt børsten bevæge sig ud mod spidsen af vipperne.
Brug zig-zag-bevægelser.
4. Flyt børsten og gentag, til du har fået mascara på alle vipperne.
5. Vent et øjeblik, og tag et lag mascara mere på.

I galleriet herunder kan du se 6 makeup-fails, du skal undgå.

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.
Foto: Shutterstock
Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!
Foto: Shutterstock
Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.
Foto: Shutterstock
Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.
Foto: Shutterstock
Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!
Foto: Shutterstock
Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.
Foto: Shutterstock
snapchat, vi unge

MestLæste