Farlig trend på Youtube
Skønhed

Tandlæge advarer mod farlig trend på Youtube

Af Nadia Laas Hansen 4. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Advarsel: Du kan miste dine tænder!

En farlig trend på Youtube har bredt sig og får nu tandlæger til at advare mod at følge videoernes instruktioner. Det skriver mx.dk.

Læs også: Sådan får du flotte, hvide tænder

Instruktionerne går på, at man skal lave sin egen tandbøjle ud af det, man lige har ved hånden. For eksempel elastikker eller en hårbøjle. I en af videoerne ser man en pige, som viser, hvordan hun vil rette sine tænder ved hjælp af elastikker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Hun forstår ikke, at hvis hun gør det forkert, kan hun miste sine to fortænder, fortæller den amerikanske tandlæge Guy Deyton ifølge ABC7.

Læs også: Pas på farlig beauty-trend

Trenden har stået på siden sommeren 2015 – og kan altså have alvorlige konsekvenser for dem, der begiver sig ud i hjemmelavede bøjler.

- I en video så jeg, at der blev anvendt papirklips og superlim. Jeg bliver forskrækket og bange for, at de kommer til at gøre skade på sig selv, siger tandlægen.

I galleriet her kan du læse sjove og overraskende facts om dine tænder

Detvidsteduikkeomtænder

Facts om tænder
En tredjedel af tænderne kan man faktisk slet ikke se. De er nemlig skjult under tandkødet.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Emaljen, som sidder på dine tænder og beskytter dem fra bakterier og skader, er faktisk den hårdeste substans i din krop – endnu hårdere end dine knogler.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Dit tandaftryk er lige så unik som dit fingeraftryk. Ikke to mennesker har ens tandaftryk – ikke engang enæggede tvillinger!
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Dine tænder begyndte at vokse, inden du blev født. Tænderne – både mælketænderne og de blivende – dannes nemlig allerede, når et foster er cirka tre måneder gammelt inde i sin mors mave.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Det er et must at børste tænder hver dag. Det har man vidst i mange tusind år. Allerede i det gamle Egypten rensede man sine tænder med en flosset pind, og de første tandbørster med hår blev opfundet i slutningen af 1400-tallet i Kina, hvor man satte svine- eller hestehår fast på en bambuspind.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Hvis du slår en tand ud, begynder tanden at dø efter bare 15 minutter. Den bedste måde at redde tanden på er faktisk ved at putte den tilbage i munden og så skynde sig til tandlægen.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
Giraffer har kun fortænder i undermunden. Resten af dens tænder sidder langt tilbage i munden - næsten helt nede i halsen.
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
En haj taber ret tit sine tænder, men i modsætning til mennesker kan den gro nye tænder hele livet. Nogle hajer kan få – og tabe – op mod 30.000 tænder i løbet af deres liv!
Foto: Shutterstock
Facts om tænder
I byen Kandy i Sri Lanka ligger et tempel, der er dedikeret til en tand. I templet opbevares nemlig en tand, der menes at have siddet i munden på Buddha, og hver onsdag bliver tanden vasket af de lokale munke. En gang om året afholdes et kæmpe optog med elefanter, flag, musik og jonglører for at hylde tanden.
Foto: Shutterstock