Skønhed

Sådan får du flotte hvide tænder

Af Line Sølvhøj Jensen i samarbejde med Aquafresh 26. marts 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drømmer du om et fint, hvidt smil som alle folk husker? Så læs med her og få tips til, hvordan du får hvide, sunde tænder!

Vi har samlet nogle gode tips til, hvordan du får flotte, hvide tænder. Gør dig klar til at få et endnu smukkere smil!

Læs også: Få en flot og velplejet hud.

1. God tandhygiejne kommer før ethvert andet råd, hvis du vil have flotte, hvide tænder. Børst tænder mindst to gange om dagen, og rens med tandtråd, så alle tilløb til misfarvende plak fjernes dagligt. Og husk så at besøge din tandlæge. En tandrensning hvert halve år får tænderne til at føles som nye.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Check dine mad- og drikkevaner. Drikker du meget te eller kaffe? Cola og farvede frugtdrikke? Smoothies med masser af mørke bær, eller elsker du knaldgul karry? Farvede fødevarer - både naturlige og syntetiske - efterlader pigment i emaljen. Drop saftevand og cola, sørg for afveksling, og børst tænderne flittigt.

3. Stærkt syreholdige madvarer angriber tandemaljen og gør den blød. Det gør den mere modtagelig for farveskade og huller, så det er værd at undgå de værste syndere. Pas på frugtteer og sodavand, og drik med sugerør, når du kan. Du kan neutralisere syren ved at spise et stykke ost - eller skylle godt med postevand.

4. Røg er det hvide smils værste fjende. Aflejringer af tjære og nikotin ses tydeligt på rygeres tænder og er svære at fjerne igen. Begynd aldrig at ryge. Hvis du er startet, så søg hjælp til at holde op.

5. Der findes madvarer, man mener kan gøre tænderne mere hvide. Æbler, jordbær og selleri er kendt som naturens tandbørster, og gulerødder og ost kan beviseligt reducere et syreangreb, så tandemaljen ikke angribes. Og så er de alle sammen sunde.

6. Vent en halv time med at børste tænder, efter du har spist noget surt/sødt. Tandemaljen bliver blød af syren, så du kan skade den ved at børste umiddelbart efter.

Læs også: Få et endnu flottere smil.

Dine tænder er glade for:
Tandbørste
Tandpasta
Æbler
Jordbær
Gulerødder
Selleri
Ost (neutraliserer syren)

Læs også: Sådan holder du dine tænder sunde.

Dine tænder hader:
Sort te
Frugtte
Kaffe
Cola
Frugtsaft
Bær
Rødbede
Karry
Tomatsovs
Bolsjer
Syreholdige fødevarer