Skønhed

Sund krop: Giv din krop et sundhedstjek

Af Redaktionen 16. maj 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tænker du nogensinde over, om du har en sund krop? En sund krop handler ikke om at være tynd, men om du er opmærksom på din krops signaler. Se, hvordan du giver din krop et sundhedstjek her.

Er du god til at lytte til din krops signaler? Det er ret vigtigt, hvis du vil være helt på toppen hver dag, at du ikke bare ignorerer de signaler, din krop sender dig. Vi har lavet en liste over, hvad du skal holde mig for at sikre dig en sund krop.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvad er en sund krop?

Klør dine tæer?
Klør, svier og brænder det mellem dine tæer eller på dine fodsåler? Eller har du sprækker og afskallet hud mellem tæerne og på fodsålerne? Så har du måske fodsvamp. Husk at vaske og tørre dig grundigt mellem tæerne, skift strømper - eventuelt flere gange om dagen, hvis du sveder på fødderne - og gå så meget med bare tæer som muligt. Lægen kan give dig en recept på noget creme, du kan smøre på.

fodsvamp, kløe

Klør din hovedbund?
Måske har du skæl - skæl kan være hvide og dryssende eller fedtede og grågule. Begge typer skæl stammer fra afstødte hudceller i hårbunden, og begge kan give kløe. Heldigvis kan en skælshampoo hjælpe. Hvis du har de tørre, dryssende skæl, kan det skyldes, at du bruger en udtørrende shampoo, eller at du har psoriasis. Hvis en skælshampoo eller en mildere shampoo ikke virker, er det en god idé at tale med din læge om problemet.

Læs mere om, hvordan du kan behandle skæl her!

Husk! At kløende hovedbund også kan skyldes lus.

Taber du hår?
Det er meget normalt at tabe hår - faktisk taber man i gennemsnit 100 hår om dagen. Hvis du i en periode taber flere hår end normalt, kan det skyldes forskellige ting, og det er heldigvis tit noget, der går over af sig selv. Hårtab kan skyldes psykisk stress, at du er stoppet med p-piller, at du tager medicin, eller måske at du har skæleksem eller psoriasis i hovedbunden. Hvis du taber flere hår, end du plejer, gennem længere tid, skal du gå til din læge.

Læs også: Få en flot krop.

Har du rander under øjnene?
Rander under øjnene kan være arvelige, men der er heldigvis også en del ting, du kan prøve for at få de irriterende poser væk. Sørg for, at du får nok søvn, undgå at gnide dig i øjnene eller øg blodcirkulationen ved at banke let på huden under øjnene med din ringfinger. Du kan også få tjekket, om du har allergi, spiser sundt, får nok væske, dropper rygningen og holde igen med saltet.

Læs også: Sådan bliver du brun på en sund måde.

Har du farvet udflåd?
Det er meget forskelligt, hvor meget udflåd piger har - og mængden kan også variere hos den enkelte pige. Hvis du har så meget udflåd, at du er nødt til at bruge trusseindlæg altid, eller hvis du er nødt til at skifte trusser flere gange dagligt, kan det være en god idé at få det undersøgt.
Dit udflåd skal helst være gulligt eller hvidt. Hvis dit udflåd ændrer karakter, og du er i tvivl, om det er normalt, så spøg din læge.

fodsvamp, kløe

Har du skønhedspletter?
Skønhedspletter er søde og fine, men hold øje med dine farvede prikker - for hvis de ser asymmetriske ud, har uregelmæssige kanter, ændrer farve og facon eller vokser, skal du lige forbi lægen.

Læs meget mere om, hvordan du skal undersøge din hud for forandringer her!

Kilde: Apoteket og cancer.dk

Læs mere om

MestLæste