Helbred & balance

Solcreme - Sådan bliver du brun på en sund måde

Af Line Sølvhøj Jensen 24. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Solen skinner, og du drømmer måske om, at du allerede nu får den smukkeste sommerkulør. Her guider vi dig til, hvordan du passer på din hud og får en fin, brun farve på en sund måde.

Det er måske ikke det fedeste at vise sine hvide asparges-ben frem, når solen kommer frem, og du gør måske, hvad du kan for at få den fine brune kulør, som du plejer at have om sommeren. Og hey, du kan faktisk godt blive lækker sommerbrun - du skal bare gøre det på den rigtige måde, så du samtidig passer på din hud.

Test dig selv: Passer du godt nok på din hud?
 

En smuk hud

Vejen til at få en smuk sommerkulør og blive brun er at bruge solcreme! Din hud har brug for beskyttelse efter vinteren, og derfor skal den langsomt vende sig til solens stråler. Du synes måske, det er fristende at lægge dig ud i solen uden solcreme, så du hurtigt kan få farve, men det eneste, du opnår, er at blive solskoldet, og du risikerer hurtigere at få rynker og i værste tilfælde at udvikle hudkræft. Er det det værd?

Læs også: 5 tips til glat sommerhud.
 

Sund i solen:
 

• Brug solcreme

• Beskyt dine øjne med solbriller

• Brug en hat eller et tørklæde til at beskytte dit hoved

• Bær let tøj

• Vær i skyggen, når solen er skarpest - du får faktisk sol alligevel!

Læs også: Sommermakeup.
 

Men jeg vil være brun NU!

Hvad nu, hvis du bare ikke har lyst til at vise dine blege ben frem, så får du jo aldrig sol! Løsningen er bestemt ikke at gå i solarium, for det er lige så skadeligt for huden. I stedet kan du bruge en selvbruner, så du snyder dine ben brune til at starte med, eller du kan lægge dig ud i haven, eller et andet sted, hvor du kan ligge i fred og får den første sol.

Læs også: Sådan gør du: Selvbruner.
 

Hvilken faktor skal du bruge?

Hvis UV-indexet ikke er højt, er det fint at bruge faktor 15, men har du en meget lys hud, skal du bruge en solcreme med højere faktor. Hvis UV-indexet er 6 eller derover, så er det vigtigt, at du bruger en solcreme med faktor 30, da din hud er ekstra udsat, jo højere UV-indexet er. Jo højere solfaktor du bruger, jo pænere en kulør får du faktisk - og farven holder længere!

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering.
 

4 fejl du ofte begår:

1. Du smører for tyndt et lag solcreme på, så en faktor 15 svarer til en meget lavere faktor. Du skal bruge en håndfuld solcreme til hele kroppen.

2. Du smører dig ind i solcreme om morgenen og tror, det holder hele dagen - men det gør det altså ikke.

3. Du bruger solcreme fra sidste år, men den beskytter altså ikke lige så godt.

4. Du tager solcreme på og lægger dig i solen, men hey - cremen skal faktisk smøres på 20 minutter før, du går ud i solen!

sommer, hud, hudfarve, brun, tips, råd, sol, solen, stråler, guide, strand, stranden, solcreme

MegetMere