Skønhed

Mini skønhedsordbog

Af Cecilie Nees 16. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du styr på makeupen? Her er syv ord, du helt sikkert skal kende, når det gælder makeup.

BB Cream: En farvet dagcreme, som giver din hud fugt og gør den fin og ensartet. Nogle BB Creams indeholder også solfaktor. BB Cream står for "blemish balm" eller "beauty balm".

CC Cream: Navnet står for "color and correct" eller "color and care". En CC Cream dækker mere end en BB Cream, giver din hud en mat og naturlig finish og beskytter samtidig huden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan slipper du af med dine bumser

Concealer: En farvet creme a la en dækstift, som du dækker supergodt og er god at bruge oven på dine urenheder, røde pletter eller under øjnene.

Foundation: En foundation er en farvet creme, som du bruger i hele ansigtet eller i dele af dit ansigt. En foundation gør din hud ensartet at se på og dækker mindre end en concealer.

Rouge/blush: "Rouge" er fransk for kindrødt, og "blush" er engelsk.

Overlak: En overlak er en klar neglelak, du lægger oven på din farvede lak. På den måde holder din lak længere og bliver flottere at kigge på.

Læs også: 4 mascara-fails

Globelinjen: Globelinjen er den linje, der er på dit øje, der hvor dit øjenæble slutter.

I galleriet herunder kan du få skønhedstips fra stjernerne ...

Stjernernesskønnebeautytips

- Jeg vasker altid mit ansigt, før jeg går i seng, og så bruger jeg en øjencreme.
- Solpudder er altid et hit!
Jeg lærte af min bedstemor, at mindre er mere – man skal aldrig have for meget makeup på, for så ser man overmalet ud.
- Min mor lærte mig et virkelig godt skønhedstip. Hun puttede olie eller mayonnaise i sine hårspidser, før hun gik i bad, så shampooen ikke udtørrede dem.
- Jeg har altid skeer liggende i fryseren til de morgener, hvor jeg ikke har fået søvn nok. Jeg putter dem på øjnene, og så fjerner de poser under øjnene.
- Jeg plejede at vaske mit hår hver dag, men for et par år siden lagde jeg mærke til, at det gjorde mit hår tørt og skrøbeligt, så nu vasker jeg det kun hver anden dag.
- Put lidt highlighter lige under dit øjenbryn, på kindbenene og, tro det eller ej, lige over læben.
- Krøl dine øjenvipper med en ske, hvis du ikke har en øjenvippebukker.
- Mine tre bedste tips er: Fugt, søvn og gør noget ud af dine øjenbryn. Det er de tre ting, jeg prøver at fokusere på i mit liv.
- Få bugt med hævede øjne ved at skære et par køleskabskolde kartofler i skiver. Lad skiverne trække i vand i et øjeblik, og læg dem på øjenlågene i 15 minutter. Det virker hver gang!
- Hvis du rammer ved siden af med din mascara, så dyp en vatpind i foundation, og brug den til at fjerne og skjule fejlen på samme tid.
- Hemmeligheden, bag min rene hud, er, at jeg renser, toner og fugter den hver dag.