Skønhed

4 mascara-fails, du skal kende

Af Luise Gregersen 15. juli 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du styr på do’s og don’ts, når du lægger din mascara? Måske begår du et af de her fire fails helt uden at vide det!

Mascara er vildt nice. Den sorte børste kan virkelig fremhæve dine øjne og gøre dem supersmukke på ingen tid. Men mascaraen kan altså også ødelægge dit lækre look, hvis du bruger den forkert. Klumper og pandaøjne er nemlig alt andet end nice!

Læs også: 5 fails du laver med dit glattejern

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor har vi samlet de fire værste mascara-fails, så du kan undgå dem, når du lægger din makeup.

Fail #1: Din mascara er for gammel

Langt de fleste makeup-produkter kan holde sig i et års tid. Mascaraen er ikke et af dem! Allerede efter et par måneder begynder din mascara nemlig at tørre ud og drysse. Når din mascara drysser, lægger de sorte partikler sig under dine øjne og får det til at se ud som om, du ikke har sovet i en uges tid. Så det er altså alle pengene værd at investere i en ny mascara cirka hver tredje måned.

Fail #2: Du lægger for mange lag

Fjorten lag mascara har aldrig gjort noget godt for nogen! Langt de fleste mascaraer er faktisk kun beregnet til at blive lagt i to lag. Hvis du lægger flere lag på, ender du med edderkop-agtige, klumpede vipper, og det er altså ikke et godt look.

Læs også: 5 beauty-fails du begår om sommeren

Fail #3: Du glemmer rødderne

Hvis din mascara ikke ligger helt ned til rødderne, så kommer dine vipper til at se kortere ud, end de egentlig er. Når du lægger din mascara, så start helt inde ved rødderne, og kør børsten i zigzag-bevægelser ud mod spidserne. Det får dine vipper til at se både tykkere og længere ud.

Fail #4: Du rammer ved siden af

Det er vildt nemt at ramme ved siden af med mascarabørsten. Det er især lige over vippekanten, at det tit går galt. Ret derfor altid din mascara efter med en fugtig vatpind, så du kan fjerne eventuelle ups'ere, inden du viser dig offentligt!

I galleriet kan du se 10 mascara-tips, der gør en forskel!

10mascaratipsdergørenforskel

Hvis du vil have dine vipper til at bukke ekstra meget, så start med at bruge en vippebukker. Dine vipper får den fineste bue.
Læg et tyndt lag løs pudder hen over øjnene. Det kan både gøre dine vipper tykkere og få dem til at virke længere, når du har lagt mascaraen på.
Put mascara på de nederste vipper først!
Bagefter skal du lægge mascara på de øverste vipper. Lav en zigzag-bevægelse, når du påfører mascaraen, for så undgår du, at vipperne klistrer sammen, og på den måde får du mest muligt mascara på vipperne.
Læg eventuelt endnu et ekstra lag mascara, når det første lag er tørt, men vær lidt forsigtig, og læg ikke for mange lag - det kan få dine vipper til at klumpe sammen!
Brug en lille ren mascarabørste til at skille vipperne med, hvis du har fået for meget mascara på. (gør det gerne, før mascaraen tørrer helt).
Læg lidt pudder under dine nederste vipper, inden du tager mascara på for at undgå mascarapletter under øjnene. Fjern også de resterende sorte pletter med en vatpind.
Nogle makeupartister lægger først en mascara, der giver længde, og så én, der giver fylde. Prøv dig lidt frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
Sørg for at få mascaraen helt ned til rødderne. Når mascaraen ligger tæt på rødderne, ser dine vipper superlange ud.
Red dine bryn med en ren mascarabørste, når du er færdig med mascaraen.

Læs mere om