Skønhed

5 beauty-fails du begår om sommeren

Af Luise Gregersen 18. juni 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvor mange af de her beauty-fails begår du om sommeren? Læs med her, og find ud af, hvordan du kommer igennem sommeren med lækker hud og hot hår!

Sommer og sol skal nydes, mens du kan - men alt med måde! For meget af det gode kan nemlig ødelægge både din hud og dit hår, og det er altså superærgerligt!

Læs også: 5 fails du laver med dit glattejern

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du undgår de mest almindelige beauty-fails om sommeren.

5beauty-failsdubegåromsommeren

Du tror, at solen hjælper mod bumser.

Det er en udbredt myte, at solen har en helende effekt på bumser. Det er rigtigt nok, at de røde knopper bliver mindre tydelige, når du er sommerbrun, men solens skadelige stråler får faktisk din hud til at producere endnu mere fedt og talg, så du faktisk får flere bumser! Sørg for at bruge masser af solcreme, men vælg en, der er beregnet til uren hud, som den her fra det franske mærke Avène til 150 kroner. Køb den på apoteket 

Bonusinfo: Solen gør intet godt for din hud, men det gør saltvand til gengæld! De salte dråber virker nemlig let udtørrende og desinficerende, og derfor kan en frisk dukkert gøre dine ømme bumser mindre.

Du bruger ikke faktor over det hele.

Ja ja, du husker SELVFØLGELIG at smøre arme, ben og næsetip med rigelig faktor, men hvad med læber, bag ørene eller mellem tæerne? Det er mindst lige så farligt at blive forbrændt der som alle andre steder, men rigtig mange glemmer at smøre sig ordentligt ind. Beskyt din hovedbund med en hat, brug en læbepomade med faktor, og hold dig så vidt muligt i skyggen.

Du glemmer at skylle dig, efter du har været i svømmebassinet.

Svømmebassiner indeholder vildt meget klor, som skal dræbe bakterierne i vandet. Men klor er ikke bare bakteriedræbende, der er også noget krads stads, der kan ødelægge både din hud og dit hår! Hvis du er lyshåret, kan kloret give dit hår et lysegrønt skær, også selvom dit hår ikke er farvet. Kloret har også en udtørrende effekt på både hud og hår, så hvis du ikke vil have hår som hø og hud, der skæller, er det en rigtig god idé at snuppe en skyller efter din dukkert.

Du glemmer solbriller.

Solbriller kan meget mere end at få dig til at se cool og lækker ud – de beskytter også dine øjne mod rynker. Gisp, tænker du nok, skal man allerede bekymre sig om det nu? Og nej, det behøver du selvfølgelig ikke, men hvis du passer godt på dine øjne nu, kan det give pote på den lange bane, så du ikke får kragetæer, allerede før du er fyldt 20. Så husk lige solbrillerne!

Du drikker ikke nok vand.

Varmen får dig til at svede mere, og jo mere du sveder, jo mere vand skal du drikke. Hvis du ikke drikker nok vand, kan du blive dehydreret. Dehydrering er ikke kun farligt, det får også din hud til at se tør og trist ud! Sørg for at drikke mindst halvanden liter om dagen – mere, hvis du er meget aktiv.

MegetMere