nøgen
Skønhed

Hav det godt med at være nøgen

Af Benedikte Brix 23. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad skal man gøre, hvis man har det dårligt med sin nøgne krop? Vi Unge har svaret.

Sådan elsker du din nøgne krop

Desværre er der mange piger, der prøver at undgå spejlet, fordi de har det dårligt med deres kroppe. Det vil vi gerne gøre noget ved! Derfor har vi samlet nogle tips, der gør dig mere tilfreds med din nøgne krop.

Vask og skrub

For at få det godt i din egen hud, er det vigtigt, at du plejer den. Få dig en god hudplejerutine, hvor du bruger en række produkter, der passer til din hud - det gælder både ansigtet og kroppen.
Sørg for at skrubbe din hud engang i mellem, når du er i bad, for at fjerne døde hudceller. Det giver din hud glød, så den ikke bliver kedelig og grå at se på.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bliv lækker på 5 minutter

Fugt, fugt, fugt

Din hud skal have masser af fugt - især på albuer, knæ og fødder, som tit er tørre områder. Tag dig god tid og massér din bodylotion ind i huden. Massagen udjævner buler. Brug eventuelt en lotion med olivenolie, der gør din hud blød og lækker.

Plej håret

Dit hår er garanteret en stor del af din udstråling, og derfor kan det gøre en stor forskel, at det er sundt og flot. Sørg for at få klippet spidser, når det trænger, og brug en god hårkur til din hårtype mindst en gang om ugen.
Hvis du er ked af dine hår på benene eller under armene, kan du fjerne dem - for eksempel med en skraber.

Spis sundt

Ved at spise sundt, kan du vedligeholde din hud indefra. En balanceret kost vil hjælpe din hud til færre bumser, mindske rander under øjnene og give dig en pæn, ensartet farve.
Fisk og grøntsager vil gøre underværker for dine negle, tænder og dit hår.

Læs også: Få blød hud hele dagen lang

Vær mere nøgen

Jo mere, du er nøgen, jo mere vænner du dig til at se dig selv nøgen - og så er det måske slet ikke så skræmmende, som du først troede. Når det føles naturligt at være nøgen, vil du automatisk også få det bedre med at være det.

Er det sundt at sove nøgen?

Svaret er ja! Der er nogle forskellige grunde til at det er sundt at sove nøgen. Blandt andet bliver det nemmere for din krop at producere søvnhormonet Melatonin, når du sover uden tøj på. Derudover giver du din hud mulighed for at ånde. Det er specielt godt for dit underliv fordi det kan mindske risikoen for at udvikle svamp.

Sluk lyset

Nej, der skal selvfølgelig ikke være helt mørkt. Men prøv at tænde nogle stearinlys og nogle små lamper i stedet for at have loftlyset bragende ned over dig. Den afdæmpede belysning vil give dig en flot glød og gøre urenheder mindre synlige - og så er den meget mere behagelig end et skarpt, hvidt lys.

Smil - det smitter

Du vil opdage, at du bliver glad af at være glad - ja, det er jo egentlig meget logisk. Smil til dig selv i spejlet og posér for dig selv. Måske er der nogle dele af din krop, du er utilfreds med, men ved at fokusere på de gode ting i stedet for de dårlige, vil du hurtigt blive glad for din krop i sin helhed. Måske har du en sød navle? Nogle flotte øjne? En fin talje? Lækre stænger?

Hvad kan du bedst lide ved din krop?

Læs mere om

MestLæste