Helbred & balance

Få blød hud hele dagen lang ...

Af Cecilie Rosfort-Nees 9. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan skal du behandle din hud, hvis den skal være på toppen fra tidlig morgen til sen aften?

Kl. 7:
Rens din hud med en ansigtsvask, når du alligevel er i bad. Vælg en ansigtsvask, der passer til din hudtype, og som ikke er udtørrende. Snak med apoteket, hvis du ikke kan finde en god ansigtsvask.

Kl. 7.10:
En bodylotion gør, at din hud holder sig blød og rar hele dagen lang. Vær særlig grundig omkring albuerne, som hurtigt afslører, om din hud mangler fugt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kl. 7.15:
Det er ikke nok med foundation til ansigtet, heller ikke selv om der står på emballagen, at det er en farvet dagcreme, du har fat i - din hud bliver først rigtig lækker, hvis du sørger for, at den er gennemfugtet, inden du lægger makeup. På med en god fugtighedscreme - og en øjencreme eller -gele!

Læs også: Få blød hud med bodybutters

Kl. 7.45:
Inden du skal ud i kulden, er det et hit at tage en god, lidt fed håndcreme på hænderne, og læbepomade på læberne. Husk også vanter!

Kl. 10:
Når du har 'snacket' i frikvarteret, er det en god idé at tjekke, om dine læber trænger til en ny omgang læbepomade. Det er klart nemmere at forebygge tørre læber end det er at redde det, når først læberne er begyndt at være fyldt med irriterende flager.

Kl. 12:
Hvis du kæmper med tørre hænder, er det et hit, hvis du kan vænne dig til at tørre dine hænder grundigt, når du har vasket dem og komme en fed håndcreme på, når de er tørre.

Læs også: Spis dig til smuk hud

Kl. 15:
Skal du træne efter skole, så husk at rense din makeup af, inden du går i gang - på den måde slipper du for at have foundation løbende ned ad ansigtet, ligesom dine porer ikke stopper til.

Kl. 16:
Hvis du skal i bad mere end en gang på en dag, så vælg ekstra milde produkter, så du ikke tørrer din hud ud. Husk at slutte af med creme!

Kl. 20:
Rens din hud, inden du går i seng - husk, at du ikke behøver vente, til du er helt udkørt kl. 23 - du kan lige så godt rense hud allerede efter aftensmaden. Så har du måske også mere overskud til lige at smøre en lækker ansigtsmaske i ansigtet. Husk øjencremen.

Læs også: Test - Passer du godt nok på din hud?

Kl. 22:
Hav en læbepomade og en håndcreme stående i nærheden af din seng, så glemmer du ikke at give hænder og læber lidt fugt, inden du er i drømmeland.

Kl. 22.10:
Kæmper du med tørre fusser? Så smør en fed creme på fødderne, tag et par bomuldsstrømper på - og glæd dig til at vågne op med babybløde fødder …

blødhudheledagenlang

Bodylotion fra Balance Me til 250 kroner.
Dagcreme fra Garnier til 55 kroner.
Læbepomade fra Lip Smacker til 29 kroner.
Læbepomade fra Lip Smacker til 39 kroner.
Ansigtsmaske til uren hud fra Moyana Corigan til 129 kroner.
Natcreme fra Nivea til 89 kroner.
Øjencreme fra Olay til 149 kroner.
Læbepomade fra Tromborg til 120 kroner.