Skønhed

Gode vitaminer til håret

Af Line Sølvhøj Jensen 14. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvilke vitaminer kan få håret til at skinne, vokse og i det hele taget virke supersundt? Tjek de gode vitaminer til håret lige her.

Du har sikkert prøvet en masse tips og gode råd til at få langt hår eller sundt og smukt hår. Men det er på tide at pakke glattejern og krøllejern væk, for selv om du kan lave mange flotte frisurer og trylle dit hår længere eller give det smukke krøller, så skader det også dit hår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Seje frisurer til kort hår.

Til gengæld kan du fodre dit hår med en masse gode vitaminer, som kan give dig tykkere hår, mere glansfuldt hår og sundt hår. Tjek de gode vitaminer til håret ud lige her:

Læs også: Frisurer til langt hår.

A-vitamin til håret

A-vitamin hjælper med at holde din hovedbund sund.

Sådan kan du få A-vitamin: Spis levertran, kød, broccoli, æg, kål, abrikoser, gulerødder, ost, spinat og pærer og drik mælk.

B-vitamin til håret

Vil du have stærkt og glansfuldt hår, så er det rigtig godt at spise mad, der indeholder B-vitaminer.

Sådan kan du få B-vitamin: B-vitamin findes blandet andet i fuldkornsprodukter, bælgfrugter, mælkeprodukter og rå grøntsager.

Læs også: Sådan får du sundt hår.

C-Vitamin til håret

Du har sikkert hørt, at C-vitamin er godt for huden, men C-vitamin er faktisk også godt for håret.

Sådan kan du få C-vitamin: Spis citrusfrugter, kiwi, ananas, jordbær, tomater, grøn peber, melon, kartofler og mørkegrønne grøntsager.

E-Vitamin til håret

Hvis du spiser mad, der indeholder E-vitamin, så vil din hovedbund elske dig. E-vitamin indeholder nemlig antoxidanter, der fremmer cirkulationen i din hovedbund, og det er noget, dit hår kan lide.

Sådan kan du få E-vitamin: E-vitamin findes især i koldpressede vegetabilske olier, hvedekimsolie, kerner, nødder, soyabønner, tørrede bønner og grøn salat.

Læs også: Hvilke frisurer holder i år?

Biotin til håret

Det virker måske ikke superaktuelt lige nu, men vil du gøre noget godt for dit hår fremover, så er Biotin faktisk løsningen. Biotin er nemlig med til at forebygge hårtab og grå hår, og det vil du vel gerne undgå.

Sådan kan du få Biotin: Du kan få Biotin ved at spise æg, gær, ris, fuldkorn, lever og mælk.

I galleriet kan du læse om fire fails, du laver, når du redder hår!

4failsdulaver,nårduredderhår

Når håret er vådt, er det meget mere skrøbeligt og nemmere at ødelægge, end når det er tørt. Derfor må du endelig ikke redde det med en almindelig børste, når det er vådt! Investér i stedet i en børste, der er specielt beregnet til at bruge i vådt hår, eller børst dit hår, inden du går i bad.
De fleste redder håret fra rod til spids, men det er præcis sådan, der opstår grimme knuder og knækkede hår! Red i stedet spidserne først, og arbejd dig så opad efterhånden, som du får redt knuderne ud.
De fleste har så travlt med at bekymre sig om slidte spidser, at de helt glemmer deres hovedbund. Men sundt hår betyder altså ikke kun sunde spidser. Det er trods alt hårbunden, der producerer håret, så den skal også være i tiptop-form! Børst og massér din hovedbund jævnligt, så der kommer gang i blodstrømningen til hårsækkene, der stimulerer hårvæksten og giver fyldigere hår.
De fleste bruger en helt tilfældig børste, uden at tænke på at forskellige børster er beregnet til forskellige hårtyper. Se her, hvilken børste der passer til dit hår. Vildsvinebørster: Bedst til tørt og kruset hår. Paddelbørster: Bedst til langt hår. Runde børster: Bedst til fladt hår, der trænger til ekstra fylde. Naturbørster i træ: Bedst til tyndt hår, der let bliver elektrisk.

MestLæste