Skønhed

Form dit ansigt med makeup

Af Luise Gregersen 13. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er vildt nemt at forme dit ansigt med makeup. Vi guider dig til kontureringsteknikken, der former dine kindben, din ansigtsform og din næse, præcis som du vil!

Vidste du, at du ved at lege med skygger og lys i din makeup-rutine faktisk kan forme dit ansigt, præcis som du vil have det? Det kaldes at konturere med makeup, og før i tiden var teknikken forbeholdt catwalken og de professionelle makeupartister. I dag er teknikken blevet en del af mange almindelige pigers skønhedsrutine!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan skjuler du dine bumser

Når du konturerer med makeup, kan du fremhæve dine kindben, ændre din ansigtsform eller få din næse til at se smallere ud. Smukke stjerner som Kim Kardashian, Selena Gomez og Taylor Swift er vilde med kontureringsteknikken! Men hvordan er det liiige, du gør?

Vi guider dig til, hvordan du nemt former dit ansigt med makeup til hverdag. Du kan enten vælge at bruge pudder eller foundation til at konturere. Pudder giver din hud et mat look, mens foundation giver et mere dugfriskt udseende. Uanset hvad du vælger, er det bedst at bruge en flad børste, som den du ser på billedet nederst i artiklen.

Læs også: Makeup til konfirmationen

Du skal også bruge en highlighterstick, som er en stift, der indeholder lysreflekterende partikler, der fanger lyset og på den måde fremhæver de områder, hvor du påfører den.

Sådan gør du din næse smallere

Brug en pudder eller en foundation, der er en til to toner mørkere end din egen hudtone. Tegn to lige linjer med en vatpind på hver side af din næseryg, så linjerne ender på hver sin side af din næsetip. Ton farven ud, så den går i et med din egen hudtone. Brug en highlighterstick midt på næsen og op til dit pandeben, og ton farven ud.

Gør dine kindben højere

Brug en highlighterstick, og tegn et V fra dit øjenbryns yderste kant og ned til dit kindbens højeste punkt. Ton highlighteren ud. Brug herefter en solskinspudder eller en mørk foundation under dit kindben. Sug kinderne ind, og børst let med en skrå børste, hvor skyggen falder.

Læs også: Få Sarah Hylands smukke makeup-look

Gør dit ansigt smallere

Hvis du gerne vil gøre dit ansigt mindre rundt, så skal du fylde området under dine kindben og ned til kæben ud med en pudder eller foundation, der er lidt mørkere end din egen hudtone. Husk at bruge ganske lidt af gangen, så du kan bygge farven op. Brug en blusher på dine kindben, og børst farven opad for at få en løftende effekt. Brug også lidt solpudder i dine tindinger, for at gøre din pande smallere.

Gør dine øjne større

For at få dine øjne til at se større ud, skal du bruge en highlighterstick. Brug highlighteren lige under dit øjenbryn, og ton farven grundigt ud. Brug en vatpind til at duppe lidt af highligteren på i din inderste øjenkrog. Highlighteren fanger lyset, og får dine øjne til at se større og mere vågne ud!

Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation 100 Ivory til 95 kr. Køb den her.
Kontureringsbørste fra E.L.F. til 34 kr. Køb den
her.
Lord & Berry Luminizer Stick til 88 kr. Køb den
her.
Benefit Hoola Bronzing Powder til 230 kr. Køb den
her.
Contouring Blush & Bronzing Powder fra E.L.F. til 34 kr. Køb den
her.

MestLæste