Brug din tørshampoo rigtigt
Skønhed

Fejl du begår med din tørshampoo

Af Luise Gregersen 19. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tørshampoo er en genial opfindelse, men kun hvis du bruger den rigtigt! Få styr på den seje spray her.

Hvis du vil springe en hårvask over (og hvem vil ikke gerne det engang imellem), så er tørshampoo en uundværlig ven!

Læs mere: 4 fails du laver, når du reder hår

Men hvis du ikke bruger din tørshampoo rigtigt, kan det faktisk få dit hår til at se endnu mere fedtet ud. Se her, hvilke fejl du måske begår med din tørshampoo.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du sprayer for tæt på
Hold altid sprayen cirka 20 centimeter fra din hårbund, ellers kan det få dit hår til at fedte mere, end det allerede gør.

Du sprayer for langt fra
Til gengæld mister tørshampooen sin absorberende effekt, hvis du holder den for langt væk.

Du rører for meget ved dit hår
Når du har sprayet dit hår med tørshampoo, så er der niks pille! Olierne fra dine fingerspidser ødelægger nemlig tørshampooens effekt og gør dit hår endnu mere fedtet end før.

Læs også: Red din dårlige hårdag

Du børster pudderet ud med det samme
Hvis du har mørkt hår, kan tørshampooen gøre dit hår gråt at se på, fordi det lyse pudder lægger sig oven på håret. Men selv om du føler dig fristet til at børste det ud med det samme, så hav lidt tålmodighed. Lad pudderet suge fugten i din hovedbund til sig i et kvarters tid, inden du nærmer dig med hårbørsten.

Du bruger for meget
For meget af det gode er aldrig særlig godt, heller ikke når det gælder tørshampoo, så hold lidt igen med sprayen.

Du sprayer kun i skilningen
For at tørshampooen skal virke, er det vigtigt, at du bruger den i hele hovedbunden. Lav derfor flere skilninger både i nakken og i siderne, så du får den maksimale effekt af din tørshampoo.

I galleriet kan du se, hvad du også kan bruge din tørshampoo til!

Detkandu(også)brugetørshampootil

Buskede øjenbryn er en af de hotteste skønhedstendenser lige nu. Spray lidt tørshampoo på en ren mascarabørste, og red brynene opad, så holder deres form hele dagen, og samtidig får de ekstra fylde!
Glider dine hårnåle ud af dit glatte hår? Spray nålene med lidt tørshampoo, før du sætter dem i håret, så holder de bedre.
Har du et par yndlingssneakers, som er blevet lidt fugtige og klamme? Tørshampoo suger fugt, så hvis du sprayer dine sko og lader dem stå natten over, bliver de som nye igen.
Hvis dit hår er meget glat, kan det være svært at få en fletning til at holde hele dagen, fordi dit hår glider. Spray tørshampoo i hele håret, før du fletter det, så holder din frisure bedre.
Har du fint, skandinavisk hår? Giv det ekstra fylde ved at spraye tørshampoo i rødderne. Lad det tørre helt, børst håret igennem og vupti! Vild volume på ingen tid.
Dyrker du yoga? Så har du sikkert prøvet, at hænderne glider lidt, når du begynder at svede. Stå mere fast i dit hundestræk ved at spraye dine håndflader med lidt tørshampoo.
Vil du gerne have lidt bølger i dit glatte hår? Spray dine håndflader med tørshampoo, og sno dit hår i sektioner med hænderne. Det giver lette, diskrete krøller, der minder om dem, du får med en saltvandsspray.