Skønhed

4 fails du laver, når du redder hår

Af Luise Gregersen 12. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ja, du læste rigtigt! Du kan faktisk godt redde dit hår forkert. Se de fire ting, du ikke må gøre, når du børster dit hår.

Du børster sikkert dit hår hver dag helt uden at tænke over, om du gør det forkert. Men at børste hår slider faktisk ret meget på håret, og derfor er det megavigtigt, at du gør det rigtigt.

Læs også: Har du tit dårlige hårdage? Så læs med her!

Se her, hvordan du undgår de fire værste fails, når du redder hår.

4failsdulaver,nårduredderhår

Når håret er vådt, er det meget mere skrøbeligt og nemmere at ødelægge, end når det er tørt. Derfor må du endelig ikke redde det med en almindelig børste, når det er vådt! Investér i stedet i en børste, der er specielt beregnet til at bruge i vådt hår, eller børst dit hår, inden du går i bad.
De fleste redder håret fra rod til spids, men det er præcis sådan, der opstår grimme knuder og knækkede hår! Red i stedet spidserne først, og arbejd dig så opad efterhånden, som du får redt knuderne ud.
De fleste har så travlt med at bekymre sig om slidte spidser, at de helt glemmer deres hovedbund. Men sundt hår betyder altså ikke kun sunde spidser. Det er trods alt hårbunden, der producerer håret, så den skal også være i tiptop-form! Børst og massér din hovedbund jævnligt, så der kommer gang i blodstrømningen til hårsækkene, der stimulerer hårvæksten og giver fyldigere hår.
De fleste bruger en helt tilfældig børste, uden at tænke på at forskellige børster er beregnet til forskellige hårtyper. Se her, hvilken børste der passer til dit hår. Vildsvinebørster: Bedst til tørt og kruset hår. Paddelbørster: Bedst til langt hår. Runde børster: Bedst til fladt hår, der trænger til ekstra fylde. Naturbørster i træ: Bedst til tyndt hår, der let bliver elektrisk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste