Skønhed

Derfor SKAL du rengøre dine makeupbørster

Af Stine Kærsgaard 6. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Grundene her bør altså være motivation nok i sig selv.

Hvis du er en af dem, som ikke rigtig orker det der med at rengøre dine makeupbørster, så kan det godt være, at du skal til at ændre lidt på rutinerne.

Læs også: Sådan skal du bruge din bronzer 

Der er nemlig mange gode grunde til at gøre det, og faktisk kan det være direkte uhygiejnisk og skade din hud, hvis du lader være. Her er grundene:

1.       På beskidte makeupbørster kan der ophobe sig en masse baktier, som kan give dig uren ud og akne.

2.       Børster fyldt med skidt og gammelt makeup fungerer ikke lige så effektivt som rene børster, da makeupklumper kan forhindre et jævnt lag og måske endda give en anden farve, end der var intentionen.

3.       Beskidte børster bliver hurtigere tørre, og det kan irritere din hud.

4.       Når du vasker dine børster, holder de meget længere, og din makeup bliver pænere.

Okay, det var egentlig fire ret gode grunde til at huske at rengøre sine makeupbørster!

Læs også: Derfor skal du IKKE sove med makeup 

Det eneste, du skal gøre, er faktisk at holde børsten under varmt vand, gøre hårene våde, mens du kører børsten rundt i din håndflade med en lille smule sæbe (uden parfume!). Lad vandet løbe over børstehovedet, indtil sæben er væk og børsten helt ren. Tør forsigtigt børsten med et håndklæde, og lad den til sidst ligge og tørre. Gentag proceduren én gang om måneden!

Voila, så simplet, så nemt!

Her er seks makeupfails, som du skal undgå:

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.

Foto: Shutterstock

Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!

Foto: Shutterstock

Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.

Foto: Shutterstock

Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.

Foto: Shutterstock

Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!

Foto: Shutterstock

Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.

 

 

Foto: Shutterstock

MegetMere