Skønhed

Derfor skal du IKKE sove med makeup

Af Stine Kærsgaard 15. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er superdårligt for din hud, hvis du glemmer at fjerne din makeup inden sengetid. Læs her, hvilke skader du påfører den.

Vi kender det alle: Vi er megatrætte om aftenen, og derfor orker vi simpelthen ikke at skulle igennem den helt store skønhedsrutine med renselotion, skintonic og natcreme.

Læs også: Renser du dit ansigt forkert?

Men det kan faktisk godt være, at vi lige burde stramme lidt op. Der sker nemlig rigtig mange dårlige ting med vores hud, hvis vi lader makeuppen sidde på hver eneste nat.

Læs også: Undgå ar efter bumser 

Læs selv her, hvilke skader du kan påføre din hud:

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.

Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!

 

Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud. 

Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.

 

Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

MegetMere