Skønhed

Sådan skal du bruge din bronzer

Af Stine Kærsgaard 6. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan enten være supersmukt eller gå helt galt, når man kaster sig ud i at bruge en bronzer eller solpudder. Få tips til at påføre den rigtigt her.

En bronzer har to formål: At forme dit ansigt, så dine naturlige skygger bliver fremhævet, og give dig glød. Hvis du forstår at bruge den rigtigt, kan du opnå et ret lækkert tanned look, uden at din hud bliver skadet af solens stråler.

Læs også: Makeup: den store penselguide

Dog er der også nogle fifs, som er ret gode at notere sig, hvis man vil undgå at se alt for sminket ud.

Læs også: Læg den perfekte pudder og foundation

Læs vores guide her, og få gode tips til, hvordan du bliver sommer-lækker med en bronzer.

Sådanskaldubrugedinbronzer

For det første er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige farve. Som hovedregel skal du vælge en nuance, som ligger to toner over din egen hudfarve. Hvis du er i tvivl, så spørg ekspedienterne i den butik, hvor du køber din bronzer.

 

Foto: Shutterstock

Man skal aldrig komme bronzer i hele ansigtet. I stedet handler det om at fremhæve de dele af ansigtet, som normalt først ville blive ramt af solen, da man på den måde får det mest naturlige look. Læg derfor bronzeren på dine kindben, på næseryggen, lidt i panden og på hagespidsen. 

Foto: Shutterstock

Man kan hurtigt komme til at putte ALT for meget bronzer på, og det ser altså ikke særlig tjekket ud. Vær derfor omhyggelig med kun at køre børsten meget blidt henover pudderen – og giv gerne børsten et lille ”daf”, efter du har gjort det, så du får så lidt på som overhovedet muligt! Det er ikke meningen, at bronzen skal ligge som mørke streger i dit ansigt, men fremhæve dine naturlige skygger.

Foto: Shutterstock

Du kan hurtigt få lavet lidt for skarpe ”kanter” i dit ansigt, hvis du vælger en lille børste. Vælg derfor en børste, som er stor, rund og blød. Det er også vigtigt, at du tager dig god tid og kommer bronzeren på lidt efter lidt. Det er altid nemmere at komme lidt mere på end at fjerne det, som du allerede har lagt på.

Foto: Shutterstock

Hvis du har tendens til tør hud, så får du det smukkeste resultat, hvis du bruger en creme-bronzer. Men har du fedtet hud så vælg i stedet den traditionelle bronzer, som mange også kalder solpudder.

Foto: Shutterstock

Det kan se supersmukt ud, hvis du vælger en bronzer med en anelse glimmer i til dine kinder og dine kraveben. Men pas på med også at bruge denne til panden og hagen. Du kan let komme til at se lidt ”shiny” (eller svedig) ud, og det er jo absolut ikke meningen.

 

 

Foto: Shutterstock

MegetMere