Skønhed

Curly Girl metoden til ALLE krøltoppe, der ønsker flottere og sundere hår!

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 17. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du er så heldig, at du fra naturens side er født med smukke krøller, så har du måske allerede hørt om Curly Girl metoden. Hvis ikke, så frygt ej! Vi Unge giver dig her en forklaring på, hvad metoden går ud på, og hvordan du kommer godt i gang med den.

Curly Girl er en metode til personer med krøllet hår, der oplever, at deres hår er kruset, tørt, eller at deres krøller helt har mistet deres flotte struktur.

Pssst! Vidste du, at hvis krøllerne bliver plejet for lidt eller forkert, kan de forsvinde helt?!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I Curly Girl metoden er der fokus på at fjerne alt det, der tynger og udtørrer håret. Det vigtigste er, at man undgår hårprodukter, som indeholder tre ting: sulfat, silikone og alkohol.

Det fedeste ved metoden er, at den kan bruges af ALLE, der ønsker sundere og mere velplejet hår.

I metoden er der en del ting, som man skal undgå. Vi har samlet de vigtigste til dig lige her:

Undgå at føntørre dit hår på høj varme

  • Den høje varme ødelægger og udtørrer dit hår. Prøv i stedet at lade dit hår lufttørre. Hvis du har megatravlt, kan du føntørre på en lavere varme.

Undgå hårprodukter der indeholder sulfat, silikone, mineralolie og udtørrende alkohol

  • ​Sulfat findes i de fleste shampooer og er en ingrediens, man også kan finde i for eksempel opvaskemiddel - det har vi altså ikke lyst til at komme i håret, vel?!
  • Silikone findes både i shampoo, balsam og gele. Balsam med silikone kan umiddelbart have en blødgørende effekt på håret, men den lægger sig som en hinde om hårstråene, så dit hår ikke kan optage fugt.
  • Mineralolie er en kunstig olie, der kun kan vaskes ud med sulfatholdig shampoo.
  • Alkohol fungerer ligesom sulfat ved at udtørre håret og gøre det frizzy. Det er derfor vigtigt at undgå alkohol, når du skal style håret.

Brug en gammel bomulds t-shirt i stedet for et håndklæde, når du skal tørre dit hår

  • Normale håndklæder knækker håret, brug derfor i stedet en t-shirt til at tørre håret. Du kan også bruge et håndklæde lavet af mikrofibre.

Smid din gamle hørbørste væk, og anskaf dig i stedet en bredtandet kam

  • Bruger du en normal hårbørste, vil det få dine krøller til at kruse, det kan du undgå ved at bruge en kam. Det er også suuper vigtigt, at du ALTID reder håret, mens du er i bad, med masser af balsam.

Læs også: Stop! Sådan skal du rede vådt hår

Nu har du styr på alt det, du skal undgå, og du er nu klar til at komme helt i gang med metoden. Du skal nu anskaffe dig: en shampoo der indeholder sulfat (til den første hårvask), en sulfatfri shampoo (til de efterfølgende hårvaske), vaske balsam, pleje balsam, hårmaske og evt. stylingprodukter og en bredtandet kam.

Curly Girl metoden - trin for trin

1. Den sidste vask

Før du kan komme ordentligt i gang med metoden, skal du først igennem den sidste vask. I den sidste vask skal du benytte en shampoo, der indeholder sulfat, men som ikke indeholder silikone eller mineralolie. Det skal du gøre for at vaske de sidste silikonerester ud af håret. Det er den ENESTE gang i metoden, hvor du skal bruge shampoo med sulfat. Når håret er vasket, skal du nu lave din første Co-wash.

2. Co-wash

Co-wash betyder, at man kun vasker håret med balsam. Det kan dog være rart for mange at bruge en såkaldt low-poo, altså en shampoo uden sulfat først, da håret ikke bliver nær så fedtet.

Det er vigtigt, at du først renser dit hår med vand, før du bruger din vaskebalsam. Du skal bruge din vaskebalsam, som var det en almindelig shampoo. Kom vaskebalsam i hovedbunden, og sørg for at massér det godt ind i omkring 3-5 minutter for at fjerne al snavs.

Du kan med fordel bruge en hårmaske mellem din vaskebalsam og din plejebalsam. Er dit hår uglet, er det her du skal frisere det ud med dine fingre eller bruge en bredtandet kam.

Nu skal du bruge din plejebalsam. Din plejebalsam kan sagtens være den samme som din vaskebalsam. Du bruger din plejebalsam, som du normalt ville bruge din balsam ved at fordele den i længderne af håret. Lad den sidde i håret i 3-5 minutter. Skyld nu håret med vand, der ikke er for varmt. Du kan evt. lade noget af balsammen sidde i håret.

3. Brug en gammel t-shirt til at tørre håret

Når du har vasket dit hår, er det vigtigt, at du ikke bruger et normalt håndklæde, da det vil få dit hår til at kruse og blive tørt. Brug derfor i stedet en gammel t-shirt eller et håndklæde lavet af mikrofibre.

4. Styling

Nu kan du style dit hår med gele, krøllecreme eller olier. Style gerne med hovedet nedad, da du så får mere fylde i dit hår. Tilføj produktet i din håndflade, og varm det op ved at gnide håndfladerne mod hinanden. Du fordeler nu produktet i dit hår og krammer det ind i håret ved at starte nede fra spidserne og op mod hovedbunden.

Læs også: Julia Sofias bedste tips til sommerhår

Det er helt normalt, at håret bliver mere olieret eller tørt i starten af metoden. At genopbygge håret er en proces, der tager laaang tid. Men efter et par måneder, vil du se et vildt resultat!

Det er en god idé at tage et billede før du starter, så du kan sammenligne med senere i processen!
Nu skal du bare kaste dig ud i det, og glæde dig over at du snart for meget sundere hår med flotte fornyede krøller.

MestLæste