Skønhed

5 dage – 5 frisurer

Af Stine Bødker Nielsen 29. november 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi unges webjournalist Stine har taget billeder af sine frisurer i fem dage. Her fortæller hun, hvordan hun har sat det, så du kan få inspiration til dit eget hår.

Det kan være helt vildt svært at finde på fine frisurer til ens hår. I sidste uge tog jeg billeder af mit hår alle hverdagene - måske du kan få lidt inspiration til, hvordan du selv kan sætte dit hår?

Læs også: Fine frisurer til skulderlangt hår

frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012
frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012

Mandag: Stor knold

Sådan gjorde jeg: Først lavede jeg en hestehale højt på mit hoved. Mit hår er ikke særlig tykt, så jeg snød lidt og satte en "donut" ind knolden. Donutten satte jeg ned over hestehalen. Så touperede jeg lidt i mit hår, lagde det ned omkring donutten og satte det fast med hårnåle. Jeg synes, knolden bliver større, når jeg bruger hårnåle frem for elastik, for elastikker klemmer håret meget ind.

Donut fra H&M til 24,95 kroner.

frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012

Tirsdag: Fletning med knold

Sådan gjorde jeg: Jeg elsker franske fletninger! Men denne frisure består kun af en "halv" fransk fletning. Start i den ene tinding og lav tre små totter. Begynd at flette, og hver gang du skal tage en tot fra venstre side, så tager du lidt ekstra hår med. Det er ligesom en almindelig fransk fletning, bortset fra at du kun henter nyt hår i den ene side. Når du når til højre side af nakken, sætter du en hårnål i til at holde fletningen. Så tager du resten af håret og samler det i en knold, som du sætter fast med hårnåle. Der skal ret mange hårnåle til for at holde hele frisuren, så sørg for at have en masse klar, inden du går i gang.

Læs også: Seje frisurer til kort hår

frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012

Onsdag: Sildebensfletning

Sådan gjorde jeg: Indrømmet, jeg er ikke ekspert i at lave sildebensfletninger, men selv om man ikke er total prof, kan man godt få et fint resultat, som fungerer til hverdag alligevel. Del håret op i to store totter - jeg kan bedst lide et asymmetrisk look, så jeg laver totterne i den ene side. Tag så en lille tot fra den ene og sæt om bag i den anden. Herefter tager du en lille tot fra den anden og sætter om bag i den ene. Fortsæt hele vejen ned. Du kan også se, hvordan man laver en sildebensfletning i videoen her.

frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012

Torsdag: Knuder på håret

Sådan gjorde jeg: De fleste frisurer med knuder er ret avancerede, så jeg valgte en mere simpel udgave til mit hverdagshår. Igen skal man dele håret op i to store totter, og så gælder det ellers bare om at binde knuder, indtil håret ikke kan bindes flere gange. Sæt en lille elastik i enden og buk enden ind under knuderne i nakkehåret. Sæt den fast med et par hårnåle. Husk masser af hårspray!

frisurer, fransk fletning, frisure, sildebensfletning, knold, hårmode 2012

Fredag: Løst hår med snoninger

Sådan gjorde jeg: Hængehår behøver ikke at være kedeligt! Jeg har rigtig tit hængehår, og for at det ikke skal blive for ensformigt, prøver jeg mig frem med små detaljer som for eksempel disse små snoninger. Tag en tot fra hver side af tindingerne og sno dem rundt. Saml dem med en lille elastik, så du har en lille hestehale. Drej nu hestehalen opad og træk den ned mellem snoningerne, så den kommer til at vende nedad. Tag en lille tot fra hestehalen, sno den rundt om elastikken og sæt den fast med en hårnål bag snoningerne, så elastikken bliver skjult.

Rigtig god hårdag!

Læs også: Frisurer til langt hår

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste