Sådan laver du din egen hårkur
Skønhed

4 opskrifter: Sådan laver du din egen hjemmelavet hårkur

Af Julie Sofie Hauritz 8. oktober 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Mangler dit hår lidt ekstra pleje og kærlighed? Så er en hjemmelavet hårkur måske lige dét, du har brug for! Vi har samlet 4 opskrifter på hjemmelavede hårkure, som ikke kun kan give dine lokker det, som de har brug for, men som også er super billige: De skal nemlig laves af ingredienser, som du helt sikkert kan finde hjemme i køkkenet.

En hårkur er dit hårs bedste ven. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er krøllet eller glat, så har dit hår (og din hovedbund for den sags skyld) altid godt af at få lidt ekstra pleje og kærlighed – og heldigvis behøver det ikke at være dyrt!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du behøver nemlig hverken at hoppe på cyklen eller at finde den store pengepung frem for at få fingrene i en god hårkur. En god hårkur kan nemlig også laves ud af ingredienser, som du helt sikkert kan finde hjemme i køkkenet! Og som en ekstra bonus er en hjemmelavet hårkur også 100% naturlig.

Vi guider dig til, hvordan du kan lave en hårkur, der passer til lige nøjagtigt, hvad dit hår har brug for lige her.

Hårkur til tørt hår

Hårkur til tørt hår
Denne hårkur er helt perfekt, hvis du døjer med tørt hår. Hårkuren indeholder blandt andet kokosolie og honning, som begge dele er utrolig fugtgivende. Herudover indeholder kuren også æg, som har et højt indhold af proteiner og andre næringsstoffer. Æggene hjælper derfor med at styrke håret og dets hårsække.

Det skal du bruge:

 • 2 spsk. Kokosolie
 • 1. spsk. Honning
 • 1 æg

Sådan gør du:
Start med at smelte kokosolien. Det kan du gøre ved at putte den i mikrobølgeovnen i et par sekunder. Bland herefter den smeltede kokosolie sammen med ægget og honningen. Påfør til sidst blandingen i hele håret, og lad den sidde i cirka 30 minutter.

Pssst! Når hårkuren skal vaskes ud igen, er det meget vigtigt, at du putter shampoo i håret, før du gør det vådt – ellers kan det være meget svært at få kokosolien ud af håret igen.

Hårkur til kruset hår

Hårkur til kruset hår
Denne hårkur er virkelig god, hvis du døjer med kruset hår. Hårkuren indeholder nemlig blandt andet honning, som er utrolig fugtgivende, og banan, som er rig på vitaminer og olier, der forhindrer håret i at blive kruset. Herudover indeholder kuren også naturel yoghurt, som indeholder en masse proteiner. Yoghurten hjælper derfor med at styrke håret og dets hårsække.

Det skal du bruge:

 • 1 banan
 • 2. spsk. Yoghurt naturel
 • 1. spsk. honning

Sådan gør du:
Start med at mose bananen i en skål. Rør herefter yoghurten og honningen sammen med den moste banan. Påfør til sidst blandingen i fugtigt hår, og lad den sidde i cirka 30-45 minutter.

Hårkur til skadet hår

Hårkur til skadet hår
Denne hårkur er lige den, du har brug for, hvis du døjer med skadet hår. Hårkuren indeholder blandt andet både kokosolie og honning, som begge dele er utrolig fugtgivende. Herudover indeholder den også avokado, som er naturens mest naturlige fugtighedscreme, fordi den er fyldt med en masse vitaminer og næringsstoffer. Desuden indeholder kuren også æg, som har et højt indhold af proteiner og andre næringsstoffer. Æggene hjælper derfor med at styrke håret og dets hårsække.

Det skal du bruge:

 • 1 avokado
 • 2 æg
 • 1. spsk. Honning
 • 1. spsk. Kokosolie

Sådan gør du:
Start med at mose avokadoen i en skål. Smelt herefter kokosolien, og bland den sammen med avokadoen. Tilføj æggene og honningen. Påfør til sidst blandingen i hele håret, og lad den sidde i 15-20 minutter.

Hårkur til fedtet hår

Hårkur til fedtet hår
Denne hårkur er lige den, du skal bruge, hvis du døjer med fedtet hår. Hårkuren indeholder blandt andet citron, som lukker porerne i hovedbunden, og som derfor er med til at reducere olieproduktionen i håret. Herudover indeholder den også æg, som har et højt indhold af proteiner og andre næringsstoffer. Æggene hjælper derfor med at styrke håret og dets hårsække.

Det skal du bruge:

 • 3 æggeblommer
 • 3 stiftpiskede æggehvider
 • 2 tsk. Citronsaft

Sådan gør du:
Start med at røre æggeblommerne sammen med citronsaften. Gnid herefter blandingen godt ind i håret. Når den er gnedet godt ind, skal den kort herefter skylles ud med koldt vand. Når dette er gjort, skal håret vaskes med de stiftpiskede æggehvider. Til sidst skylles håret igennem med lunkent vand.

Pssst! Citronsaft kan være ret hårdt mod håret. Kuren bør derfor max bruges én gang om ugen.

Læs mere om

MestLæste