9 tips til din nye hudplejerutine
Skønhed

9 tips til din nye hudplejerutine

Af Karoline Mathilde Rasmussen 8. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Det kan være en vaskeægte jungle at finde rundt i beautyverdenen – hvad virker egentlig, og hvilke råd skal du helst bare navigere udenom? For at få svar på nogle af de mest udbredte spørgsmål har vi teamet op med Stella Nisreen Kanaan, der er spaindehaver og ret genial, når det kommer til viden om hudpleje.

Stella Nisreen Kanaan er Founder & CEO i Spa & Brow Bar 'Beauty Avenue', der ligger på Frederiksberg. Hun er desuden kvinden bag naturskønhedsbrandet 'Naughty Alchemist'.

Hvilke udfordringer ser du ofte hos de piger, du møder?
– Akne, hudorme og fedtet hud er typisk de hududfordringer, jeg oplever, at mange unge piger døjer med. Og det er helt normalt som teenager at have en udfordret hud! I bladene og på de sociale medier møder vi ofte teenagepiger med en helt unaturligt glat og fin hud, og jeg vil love jer alle, at det mere er undtagelsen end reglen, at huden ser sådan ud – både som teenager og som voksen, siger Stella.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg oplever så tit, at mange helt unge piger – og faktisk også voksne kvinder – får den helt forkerte vejledning til at passe deres hud. Desuden handler hudpleje også meget livsstil: Du kan bruge nok så mange cremer og produkter, men hvis du både ryger, sover for lidt og ikke dyrker motion, vil du aldrig opnå en ordentlig effekt af dem, siger hun.

Men hvad er så den rette vejledning? Den kan du få i Stellas 9 tips lige her.

Stella Nisreen Kanaan
Foto: PR

1. Rens!
Det vigtigste er, at du renser din hud grundigt om aftenen. Når jeg siger grundigt, så handler det om at rense al skidt og snavs væk uden at ødelægge hudbarrieren og udtørre huden. Det er vigtigt at bruge milde produkter, der virker balancerende, og som fjerner overflødigt talg uden at “strippe” huden fuldstændigt for den naturlige og sunde talgproduktion, som er nødvendig, for at huden kan holde på fugten.

Det gør man allerbedst ved at bruge en naturlig, økologisk oliebaseret rens. Det kan for eksempel være en naturlig “cleansing balm” eller “cleansing oil”. Det lyder underligt, at man skal rense en fedtet hud med olie, og for mange vil det være unaturligt. Men hvis du bruger “skrappe” sæbeprodukter, vil du også rense huden for dens naturlige og beskyttende olier, og så vil din hud helt automatisk begynde at overproducere talg og olie – og du vil så opleve endnu flere urenheder.

2. Eksfoliér din hud.
Det er en del af renserutinen, at du et par gange om ugen kommer helt i bund og får renset alle de døde hudceller væk. Det er i øvrigt også mit allerbedste trick til at få en hud med smuk glød. Man kan godt overeksfoliere sin hud, og derfor er det vigtigt at bruge en blid peeling.

Du kan prøve med denne opskrift:

  • 1 tsk. mandelmel
  • 1 tsk. havremel
  • 1 nip sukker

Bland ingredienserne sammen med vand, og massér dem grundigt ind i huden.

3. Fugt din hud morgen og aften for at beskytte den og give den næring!
Når du har renset din hud, er det vigtigt at give den et beskyttende lag fugt, der balancerer og gør huden blød og smidig.

4. Brug altid økologiske produkter.
Det er vigtigt at bruge økologiske produkter, der ikke indeholder mineralske olier, som kan tilstoppe huden, eller andre kemikalier, der både er dårlige for dig og miljøet. Derfor anbefaler jeg ALTID at bruge økologisk certificerede produkter. Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter der er det, så gå efter certificeringer som Natrue, Ecocert og Soil Association.

5. Hold fingrene væk!
Det er vigtigt ikke at pille ved bumser, hudorme og så videre. Når du piller, tilfører du huden ekstra bakterier, der bidrager til endnu mere inflammation. Desuden giver hudpilleri også større risiko for ar.

6. Drop produkter, der “minimerer porerne”.
Jeg oplever mange, der siger, de har porer – det har vi alle sammen! Porer er HELT normale og nødvendige for, at vi har en sund hud, som kan ånde. Hvis man sørger for en god renserutine, skal ens porer nok se normale ud.

7. Skift dit pudebetræk ofte.
Hvis du har tendens til uren hud, så sørg for at skifte til et rent pudebetræk 2-3 gange om ugen. Pudebetræk er nemlig en stor kilde til ophobede bakterier, skidt og snavs, som kan sætte sig på huden og skabe bumser.

8. Investér i en professionel dybderens.
Det er en god måde at få “nulstillet” dine rutiner på.

9. Tålmodighed, vand og masser af søvn.
Husk: Rom blev ikke bygget på en dag. Hav tålmodighed, og alliér dig med dine to øvrige bedste venner: Vand og søvn.

Tip!
Gode økologiske produktserier, som ikke er for dyre, kan være Lavera og Weleda.

Produkter
Kompakt foundation, Lavera, 125 kr. Skinfood, Weleda, 105 kr.

Læs mere om

MestLæste