tandbørste
Skønhed

12 beauty-hacks med din tandbørste

Af Louise Wethke Buch 24. marts 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Din tandbørste kan både bruges i håret, på neglene, på øjenvipperne og mange flere steder. Få en masse gode tips til, hvordan du kan blive smukkere ved hjælp af din tandbørste.

Din tandbørste kan bruges til meget mere end bare at børste dine tænder med. Faktisk har Seventeen.com fundet hele 12 måder, din tandbørste kan gøre dig smukkere på. Og det er ret smart, når vi alligevel altid har en ekstra tandbørste liggende i skabet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs med, og se, hvornår din tandbørste kan komme dig til undsætning:

1. Kruset hår

Der går ikke lang tid, fra man har sat en lækker frisure, til små ustyrlige hår flagrer ud til siderne omkring ørerne. Godt, du har din tandbørste! Spray hårlak på tandbørsten, og red håret på plads. Så sidder det, som det skal, resten af dagen.

2. Buskede øjenbryn

Hvis man har lidt lange øjenbrynshår, kan øjenbrynene godt være svære at styre. Her kommer din tandbørste dig til undsætning! Spray igen lidt hårlak på børsten, og red hårene i den retning, du ønsker. Så sidder de perfekt - også når du skal ud i vinden.

Læs også: Sådan får du perfekte øjenbryn

3. Selvbruner-ups'er

Har fejlet med selvbruneren? Eller er de gamle rester begyndt at se lidt mærkelige og klumpede ud? Der er ingen grund til at rende rundt med brune pletter i hovedet eller på kroppen, for du kan nemt bruge din tandbørste til at fjerne gamle selvbruner-rester. Bland en kop vand, en halv kop citronsaft og en teskefuld bagepulver i en skål. Dyb tandbørsten i blandingen, og skrub med tandbørsten på de mørke pletter.

4. Tørre læber

Har du tørre flager på læberne, eller ser din læbestift klumpet og mærkelig ud? Gør dine læber bløde og glatte med din tandbørste. Smør dine læber med en læbepomade, og brug børsten til at skrubbe tør hud af dine læber. Nu vil din læbestift sidde perfekt til festen!

5. Sløv hårtørrer

Der kommer en masse skidt ind der, hvor hårtørren suger luft ind, og det gør din hårtørrer mere sløv. Brug tandbørsten til at rense filteret for nullermænd og andet skidt, så der kommer knald på din hårtørrer igen, og du kan komme hurtigere ud ad døren om morgenen.

6. Kedelig hårfarve

Hvis dit hår godt kunne trænge til et friskt pust til sommer, kan du bruge din tandbørste til at lave små striber i håret med. Kom en smule hårfarve på tandbørsten, og kør den gennem en lille hårtot ad gangen.

7. Fladt hår

Er dit hår lidt fladt og trist at se på? Brug tandbørsten til at toupere hårrødderne, så håret bliver mere fyldigt. De små, tætte børstehår er meget bedre at toupere med end med en kam eller normal hårbørste.

Læs også: Stjernestylist: Sådan får du smukt hår, der holder hele dagen

8. Beskidte negle

En tandbørste fungerer ligesom en neglebørste, når du skal fjerne skidt under neglene. Børst dine negle med tandbørsten hver dag, så du undgår sorte negle.

9. Ødelagte neglebånd

Brug din tandbørste sammen med en neglebåndsolie for at få smukke negle. Smør neglebåndene med en olie hver dag, så de altid er fugtede. En til to gange om ugen kan du bruge din tandbørste til at skrubbe neglebåndene, så du fjerner hård hud omkring neglene og får bløde fingerspidser.

10. Kedelige negle

Få sjovere og mere farverige negle ved hjælp af din tandbørste. Find dine yndlingsfarver frem, og miks flere farver på dine negle. Hæld lidt neglelak ud på et stykke sølvpapir, og dyp tandbørsten ned i farven. Lav små prikker med enderne på de tykke børstehår ved at duppe tandbørsten forsigtigt på neglene. Lad det første lag tørre, og rens tandbørsten med neglelakfjerner, inden du kommer næste farve på. Til sidst har du multifarvede prikker på dine negle, som alle dine veninder vil misunde!

11. Flad fletning

Når du har flettet dit hår, kan du give fletningen struktur og et lidt mere tilfældigt look ved at børste opad på fletningen med tandbørsten.

12. Klumpede vipper

Din tandbørste er virkelig god til at rede dine vipper ud med, mens mascaraen stadig er våd, så du undgår, at din mascara klumper. Her er det ekstra vigtigt, du bruger en ren og ny tandbørste, da øjnene er ekstra sarte over for bakterier.

I galleriet kan du få inspiration til andre kreative skønheds-projekter:

6skønheds-DIY’stilsommeren

Bløde fusser er et must i dine sommersandaler! Bland en deciliter olivenolie med groft salt og lidt lavendel – eller pebermynteolie, og skrub dine fødder med blandingen. Så får du de fineste, sommerklare fødder på ingen tid!
Få fat i en sprayflaske, fyld den med vand og en teskefuld groft salt. Ryst flasken indtil saltet er helt opløst. Vupti, totalt nice hjemmelavet saltvandsspray, der giver dine lokker det fineste strandkrøl.
Har solen været lidt hård ved din næsetip og dine skuldre? Bland yoghurt natural med flydende honning, og smør det på, der hvor det gør ondt. Yoghurten køler dejligt, mens honningen giver masser af fugt til din hud.
Du kan lave en megaeffektiv og fugtgivende bodyscrub med brun farin og mælk. Bare bland de to ingredienser, indtil de har den konsistens, du vil have, og skrub dig lækker i badet!
Det her trick er jo genialt! Skær et friskt jordbær midt over, og brug det, som du ville bruge en vatrondel med skintonic. Jordbær er fyldt med C-vitamin og frugtsyre, der giver din hud en frisk glød, så den kan sagtens erstatte din normale skintonic.
Sol og saltvand er hårdt for håret, så giv dine lokker en pause med en lækker hårmaske med kokosolie. Kokosolien har en helt fast konsistens ved stuetemperatur, så stil krukken (med låg på) i en skål med varmt, men ikke kogende, vand, indtil olien er flydende. Tag et par skefulde olie fra, bland eventuelt et par dråber lavendelolie i, og put hele molevitten i dine tørre spidser. Lad det sidde i ti minutter, og vask så dit hår som normalt.

Læs mere om

MestLæste